ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Tiger Grass: Tο θαυματουργό συστατικό που δεν πρέπει να λείπει από την κρέμα σου


Ελένη Τσούτση

8 Μαρτίου 2023

Tiger Grass: Tο θαυματουργό συστατικό που δεν πρέπει να λείπει από την κρέμα σου
Pexels
Εσύ γνωρίζεις το Tiger Glass; Μάθε ποιο είναι το αγαπημένο συστατικό περιποίησης των beauty experts τώρα

Όλο και περισσότερο, βλέπουμε τα brands να στρέφονται σε φυσικά συστατικά και μόνο χαρούμενοι θα μπορούσαμε να είμαστε γι’αυτό. Τα συστατικά ανανεώνονται και εκτός από τα συνηθισμένα όπως τη Βιταμίνη C και τη Ρετινόλη πλεόν διαβάζουμε στις ετικέτες, διαβάζουμε και συστατικά που ίσως δεν γνωρίζαμε. Ένα από αυτά είναι το tiger grass.

Το tiger gras είναι ένα σούπερ συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας και τα τελευταία χρόνια τα beauty brands που το επιλέγουν πολλαπλασιαστεί.

Τι ακριβώς είναι το tiger grass και γιατί είναι τόσο δημοφιλές;

O δερματολόγος,Karan Lal απάντησε στο Byrdie.

Το Tiger grass (γνωστό ως Centella asiatica, cica ή μερικές φορές gotu kola) είναι ένα συστατικό για την πλήρη αποκατάσταση του δέρματος. Είναι μια πανάρχαια θεραπευτική παράδοση. Χρησιμοποιείται ακόμη και για τη θεραπεία σοβαρών καταστάσεων όπως η λέπρα, ο λύκος, τα έλκη, η ψωρίαση και το έκζεμα.

«Το Tiger grass είναι ένα αντιοξειδωτικό βότανο από την Ασία που έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδεις, ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες. Οι τίγρεις βρέθηκαν να κυλούν σε αυτό το βότανο μετά από κάποιο τραύμα για να επουλώσουν τις πληγές τους.

Jenny.Gr
Pexels

Η αληθινή του δύναμη δεν βρίσκεται στο φύλλο αλλά στο νερό, το οποίο έχει άμεση καταπραϋντική δράση και μπορεί ακόμη και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος.

Το tiger grass υπόσχεται να ενισχύσει την λαμπερή όψη του δέρματος κάνοντάς το πιο ζωντανό και ελαστικό.
Συνεπώς, είναι μια εξαιρετική ιδέα να τσεκάρετε αν τα skincare προϊόντα ομορφιάς σας το έχουν στα συστατικά τους.

Jenny.Gr
Pexels

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;

«Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας για να βοηθήσει με το ξηρό δέρμα», λέει ο Lal. Το Tiger grass μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως primer πριν το μακιγιάζ σας. «Είναι εξαιρετικό για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά λειτουργεί καλύτερα για γυναίκες με ξηρό δέρμα», προσθέτει ο Lal. Τέλος, για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του, συνιστούμε να εφαρμόζετε και να φοράτε μια κρέμα ή ορό για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε όλη την ημέρα είτε όλη τη νύχτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.