ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

3 skincare προϊόντα που χρησιμοποιούν οι δερματολόγοι κάθε πρωί


Ελένη Τσούτση

13 Απριλίου 2023

3 skincare προϊόντα που χρησιμοποιούν οι δερματολόγοι κάθε πρωί
Instagram/@bizceizleyin
Εσύ ποια βήματα ακολουθείς στην πρωινή skincare ρουτίνα;

Υπάρχουν τρία προϊόντα στα οποία ορκίζονται οι δερματολόγοι όταν θέλουν να μειώσουν τα σημάδια γήρανσης. Τα εφαρμόζουν κάθε πρωί και το μυστικό τους είναι η συνέπεια. Άλλωστε η καθημερινή χρήση των σωστών προϊόντων θα φέρει και τα καλά αποτελέσματα. Για να διατηρήσετε ένα όμορφο και φρέσκο δέρμα δεν χρειάζεται να έχετε πολλά προϊόντα αλλά αντίθετα οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι λίγα και καλά μπορούν να συνθέσουν την τέλεια πρωινή ρουτίνα. H VogueUK μίλησε με διάσημους δερματολόγους και μοιράστηκαν τα προϊόντα που εφαρμόζουν κάθε πρωί.

1. Ένα απαλό καθαριστικό

Ο καθαρισμός είναι ένα από τα βασικά θεμέλια μιας καλής ρουτίνας περιποίησης και πρέπει να γίνεται πολλές φορές την εβδομάδα. Η Dr Natalia Jiménez προτιμά να καθαρίζει με ένα ήπιο σαπούνι, όπως και οι συνάδελφοι δερματολόγοι Paloma Borregón, Paloma Cornejo και Elena Martínez. «Είναι απαραίτητο να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα των προϊόντων που έχουμε εφαρμόσει τη νύχτα», εξηγεί ο Cornejo. Είτε το καθαριστικό σου είναι σε στερεή μορφή είτε σε υγρή μορφή, θα πρέπει να είναι απαλό και να περιλαμβάνει σαλικυλικό οξύ αν το δέρμα σου είναι επιρρεπές στη λιπαρότητα.

Lierac, Αφρός Καθαρισμού

Jenny.Gr

2. Ένας αντιοξειδωτικός ορός με βιταμίνη C και φερουλικό οξύ

Η δημιουργία ενός ισορροπημένου φραγμού για την προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες είναι το κλειδί. Οι ειδικοί προτείνουν την εφαρμογή ενός ορού που περιέχει τόσο βιταμίνη C όσο και φερουλικό οξύ. Χάρη στην αντιοξειδωτική τους δύναμη και την ικανότητά τους να δίνουν λάμψη στο δέρμα. «Η βιταμίνη C σε συγκέντρωση περίπου 12% βοηθά στη μελάγχρωση και ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου», λέει ο Cornejo. Το φερουλικό οξύ θα συμβάλει επίσης στην ενίσχυση της σφριγηλότητας του δέρματος ενώ παράλληλα θα ενυδατώσει την επιδερμίδα. Και αν το δέρμα σου είναι ιδιαίτερα ξηρό; Αναζήτησε επίσης μια φόρμουλα με βιταμίνη Ε, συμβουλεύει ο Dr Martínez.

Youth Lab Brightening Vit-C Αντιοξειδωτικός Ορός Προσώπου

Jenny.Gr

3. Αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο

Τίποτα δεν είναι πιο ωφέλιμο για το δέρμα από ένα καλό αντηλιακό. Η Dr Jiménez, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος αντί για ενυδατική κρέμα, ενώ η Dr Cornejo λέει ότι αποφασίζει αν θα εφαρμόσει μια επιπλέον κρέμα ανάλογα με το πώς νιώθει το δέρμα της κάθε πρωί. Αν εφαρμόσεις μια ενυδατική κρέμα, φρόντισε να περιέχει υαλουρονικό οξύ ή κεραμίδια και εφάρμοσέ την μετά τον ορό σου αλλά πριν από το αντηλιακό. Η σειρά εφαρμογής είναι πολύ σημαντικό να την ακολουθήσεις.

Carroten Αντηλιακη Κρεμα Προσωπου Κατα Των Σημαδιων

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.