ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αυτή είναι η απόλυτη θεραπεία για σύσφιξη σώματος που αξίζει να δοκιμάσεις


7 Μαΐου 2023

Αυτή είναι η απόλυτη θεραπεία για σύσφιξη σώματος που αξίζει να δοκιμάσεις
Pexels
H Fractional RF είναι μια αποτελεσματική και ασφαλής εναλλακτική λύση στην χαλάρωση του δέρματος

Το καλοκαίρι πλησιάζει υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε την χαλάρωση στους προσαγωγούς, στα χέρια στην κοιλιά. Να δούμε το δέρμα μας πιο λείο χωρίς κυτταρίτιδα και ραβδώσεις;

Σας έχουμε την λύση....

Fractional RF (Fractional Radiofrequency) είναι μια σύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος. Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους που βασίζονται σε λέιζερ ή IPL (Intense Pulsed Light), η Fractional RF χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για να δημιουργήσει μικροσκοπικές θερμικές ζώνες στο εσωτερικό του δέρματος.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, εξειδικευμένη αισθητικός δημιουργεί μια σειρά από μικροσκοπικές οπές στο δέρμα. Αυτές οι οπές δημιουργούνται σε ένα μοτίβο που μοιάζει με μικρά τετράγωνα, γιαυτό και το όνομα Fractional RF. Οι μικροοπές αυτές ενεργοποιούν την επουλωτική ικανότητα του δέρματος και την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης.

Jenny.Gr
Pexels

Μια από τις μεγάλες ιδιότητες του Fractional RF είναι η ακρίβεια. Οι θεραπευτές μπορούν να ελέγξουν το βάθος των οπών που δημιουργούνται και το μέγεθος του μοτίβου τους, ώστε να εξασφαλίζουν την κατάλληλη δόση ενέργειας στο δέρμα. Επιπλέον, η θεραπεια Fractional RF είναι ελαφρώς πιο αποτελεσματική από τις παραδοσιακές μεθόδους αντιμετώπισης της χαλάρωσης του δέρματος, καθώς έχει πολύ λιγότερο χρόνο ανάρρωσης και αντιμετωπίζει με ακρίβεια μια ποικιλία προβλημάτων του δέρματος.

Οι θερμικές ζώνες που δημιουργούνται από τις ραδιοσυχνότητες ενεργοποιούν το φυσιολογικό μηχανισμό επούλωσης του δέρματος, που οδηγεί στην παραγωγή νέων κυττάρων στον υποδόριο ιστό του κατά συνέπεια οδηγεί στη βελτίωση της δομής του δέρματος και στην αύξηση της συνολικής πυκνότητας του. Ουσιαστικά, η Fractional RF θεραπεία διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, οι οποίοι είναι ουσιαστικοί παράγοντες για την σύσφιξη του δέρματος.

Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορούμε να κάνουμε την θεραπεία;

Η τεχνολογία FRACTIONAL RF μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα μέρη του σώματος, όπου απαιτείται βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος ή θεραπεία άλλων δερματικών προβλημάτων. Μερικά από τα σημαντικότερα σημεία όπου μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνολογία FRACTIONAL RF είναι:

Πρόσωπο: η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της επιδερμίδας, στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και στην αύξηση της σφριγηλότητας του δέρματος.
Λαιμός: η τεχνολογία FRACTIONAL RF μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος στο λαιμό.
Κοιλιά: μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χαλάρωσης του δέρματος , της κυτταρίτιδας και την εμφανή μείωση των ραβδώσεων που δημιουργούνται μετα απο εγκυμοσύνες.
Μηρούς και γάμπες: μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χαλάρωσης του δέρματος που έχει δημιουργηθεί από τις αυξομειώσεις βάρους από έλλειψη άσκησης κ.α και της κυτταρίτιδας,
Βραχίονες: μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της επιδερμίδας και στην αύξηση της σφριγηλότητας.

Ποιος είναι ο απαιτούμενος αριθμός θεραπειών:

Jenny.Gr
Pexels

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των απαιτούμενων θεραπειών για να επιτευχθούν επιθυμητά αποτελέσματα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η σοβαρότητα του προβλήματος, η αρχική κατάσταση και η περιοχή που αντιμετωπίζεται. Συνήθως, συστήνονται 3-6 θεραπείες με διάστημα ανάμεσα σε κάθε μία από αυτές τις θεραπείες περίπου 3-4 εβδομάδες, αν και ο ακριβής αριθμός θεραπειών θα πρέπει να αξιολογηθεί ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες. Οι διαδικασίες θα πρέπει να επαναληφθούν στο μέλλον για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων.

Τι να περιμένουμε μετα την ολοκλήρωση της θεραπείας:

Η θεραπεία Fractional RF μπορεί να προσφέρει διάφορα αποτελέσματα, ανάλογα με την περιοχή του σώματος που χρησιμοποιείται και τον στόχο της θεραπείας. Παρακάτω αναφέρονται μερικά από τα αποτελέσματα που μπορεί να επιτύχει η θεραπεία Fractional RF:

1.Βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος
2.Μείωση λεπτών ρυτίδων και ουλών.
3.Μείωση της εμφάνισης των ραβδώσεων.
4.Μείωση των δυσχρωμιών του δέρματος και των γεροντικών κηλίδων στα χέρια.
5.Σύσφιξη του χαλαρού δέρματος σε όλα τα σημεία του σώματος.

Σε κάθε περίπτωση, ο ειδικός που θα σας υποβάλει σε θεραπεία θα αξιολογήσει την κατάλληλη περιοχή για εσάς, ανάλογα με την περίπτωσή σας.

Συνολικά, η Fractional RF είναι μια αποτελεσματική και ασφαλής εναλλακτική λύση στην χαλάρωση του δέρματος. Αν σκέφτεστε να υποβληθείτε σε αυτήν τη θεραπεία, πρέπει να συμβουλευτείτε τον ειδικό θεραπευτή σας για τις επιλογές σας και τις προσδοκίες σας από τη θεραπεία. Επίσης, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να διασφαλίσετε ότι επιλέγετε έναν εξειδικευμένο και έμπειρο θεραπευτή, που μπορεί να σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Λιάνα Κόντου
Πτυχιούχος Αισθητικός
BTEC H.N.D in Beauty Therapy
Τ.Ε.Ι Αθήνας τμήμα Αισθητικής

www.salusperaqua.gr

Instagram

Facebook

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.