ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να μειώσεις την έντονη λιπαρότητα; 5 καθαριστικά για να διαλέξεις


Ελένη Τσούτση

10 Μαΐου 2023

Πώς να μειώσεις την έντονη λιπαρότητα; 5 καθαριστικά για να διαλέξεις
Instagram/@bizceizleyin
Για να μειώσεις την λιπαρότητα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς το κατάλληλο καθαριστικό

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, το δέρμα σας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά αν έχεις λιπαρό δέρμα. Η ζέστη κάνει τους σμηγματογόνους αδένες να δημιουργούν υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα, και αυτό μπορεί να προκαλέσει ακόμη και ακμή ή άλλα δερματικά προβλήματα. Το μυστικό για να διατηρήσεις ένα υγιές, λαμπερό δέρμα είναι να ακολουθήσεις ένα πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιποίησης που δίνει έμφαση στην υγρασία και την ενυδάτωση.

Οι δερματολόγοι αναφέρουν ότι όλα ξεκινούν από ένα καλό καθαριστικό προϊόν που μπορεί να μειώσει τους ρύπους χωρίς να αφαιρεί από το δέρμα την απαραίτητη υγρασία, όπως κάνουν ορισμένα ισχυρά καθαριστικά. Για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος χωρίς να ερεθίσεις υπερβολικά την επιφάνεια, αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή γλυκολικό οξύ.

Jenny.Gr
Pexels

Υπάρχουν όμως, μερικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να μειώσεις τη λιπαρότητα και να αισθάνεσαι το δέρμα σου πιο ματ.

  • Καθάρισε το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ, καθώς και μετά την άσκηση. Εφάρμοσε ένα ήπιο, αφρώδες καθαριστικό που φέρει την ένδειξη "oil free", που σημαίνει ότι δεν φράζει τους πόρους.
  • Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς καθημερινά ενυδατική κρέμα. Επέλεξε ένα προϊόν με δείκτη προστασίας 30 SPF ή μεγαλύτερο. Μην αμελείς να χρησιμοποιείς αντηλιακό όλο το χρόνο.
  • Καλό είναι να μην αγγίζεις το πρόσωπό σου καθώς όταν το κάνεις, μεταφέρεται η βρωμιά, η λιπαρότητα και τα βακτήρια από τα χέρια στο πρόσωπό σου. Βεβαιώσου ότι τα χέρια σου είναι καθαρά πριν βάλεις προϊόντα περιποίησης ή καλλυντικά στο πρόσωπό σου.

Βρες παρακάτω τα καλύτερα καθαριστικά της αγοράς και επέλεξε το αγαπημένο σου:

1. Apivita Cleansing Foam Face & Eyes With Olive,Lavender & Propolis - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

2.La Roche-Posay Cleansing Micellar Foaming Water - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

3. Caudalie Vinoclean Instant Foaming Cleanser - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

4. CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

5. Avene Mousse Nettoyante Cleansing Foam - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.