ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Sustainable ομορφιά: Γνώρισε πρώτη το νέο Ελληνικό brand που θα συζητηθεί και θα αγαπηθεί


Ελένη Τσούτση

25 Μαΐου 2023

Sustainable ομορφιά: Γνώρισε πρώτη το νέο Ελληνικό brand που θα συζητηθεί και θα αγαπηθεί
Pexels
Όταν η βιώσιμη και ηθική ομορφιά συναντά το νέο ελληνικό brand Athonites

Τα τελευταία χρόνια, τόσο το ενδιαφέρον για ένα ολιστικό τρόπο ζωής, όσο και η ευαισθητοποίηση για οικολογικά θέματα έχουν οδηγήσει σε έναν εντελώς νέο κόσμο ομορφιάς όπου κυριαρχούν έννοιες όπως ηθική και βιωσιμότητα. Η νέα γενιά καταναλωτών θέλει να ερευνά σε βάθος τις συνθέσεις, τα συστατικά, τις συσκευασίες αλλά και τη φιλοσοφία πίσω από κάθε brand. Η διαφάνεια σε θέματα βιωσιμότητας, καθαρών συστατικών και ηθικού τρόπου παραγωγής πρωταγωνιστούν στο beauty industry περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Η ηθική ομορφιά είναι μια πραγματικότητα πλέον και μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε πως ακόμα και η πιο μικρή αλλαγή στην beauty routine μας μπορεί κυριολεκτικά να συμβάλει στη διάσωση του πλανήτη.

Ένα ελληνικό beauty brand που ασπάζεται όλες τις παραπάνω αξίες και σέβεται το περιβάλλον είναι το Athonites.

Το Athonites έχει τις ρίζες τους στο Όρος Άθως, μια ανέγγιχτη, αγνή και εύφορη γη, ανέπαφη από τη μόλυνση και τη ρύπανση με ένα μοναδικό μικροκλίμα. Ένα αποκλειστικό οικοσύστημα με πλούσια βιοποικιλότητα: 1,453 διαφορετικά φυτά, εκ των οποίων 35 ενδημικά. Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και μέρος του δικτύου NATURA 2000, του φιλόδοξου προγράμματος που διασφαλίζει τη διατήρηση του Περιβάλλοντος. Από αυτό τον «ευλογημένο» τόπο αντλούνται τα φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στις συνθέσεις των προϊόντων τους.

Jenny.Gr

Η φιλοσοφία του brand στηρίζεται στη σχέση του Ανθρώπου με τη Φύση. Πράγματι, στο Όρος Άθως συναντά κανείς μια πραγματικά ανόθευτη σχέση του ανθρώπου με το στοιχείο της Φύσης. Τα άνθη, τα βότανα και τα φυτά, αριστουργήματα της Φύσης, παρατηρούνται, «λατρεύονται» και συλλέγονται από τις βιολογικά πιστοποιημένες καλλιέργειες ένα-ένα με το χέρι με επιμέλεια και σεβασμό από τους καλλιεργητές, προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες. Αυτός ο ξεχωριστός τρόπος συγκομιδής εγγυάται τη διασφάλιση συγκεκριμένων ποιοτικών χαρακτηριστικών όπως το άρωμα που αντιστοιχεί στα υψηλής περιεκτικότητας ενεργά συστατικά.

Αφού ολοκληρωθεί η συγκομιδή, έπειτα θέση παίρνουν έμπειροι χημικοί και φαρμακοποιοί, οι οποίοι σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντλώντας έμπνευση από χειρόγραφες συνταγές 1200 ετών, αξιοποιούν τις φυσικές πρώτες ύλες και, σε συνδυασμό με ελεγμένα δραστικά συστατικά, αναπτύσσουν μοναδικές και αποτελεσματικές συνθέσεις που σκοπό έχουν να προσφέρουν καλύτερο well-being, αυθεντική λάμψη και πλήρη ευεξία για το πρόσωπο και το σώμα.

Ποια είναι η μυστική συνταγή των Προϊόντων Athonites;

Οι συνθέσεις των Προϊόντων Athonites είναι ενισχυμένες με ένα αποκλειστικό υδατικό έγχυμα από νερό που ρέει στις φυσικές πηγές του Όρους Άθω, εμπλουτισμένο με ένα μείγμα από πέντε Αθωνικά βότανα (δενδρολίβανο, φύλλα αμπέλου, πεντάνευρο καλέντουλα και σιδερίτη) με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ενισχύουν την αντιγηραντική δράση των προϊόντων.

Όλα τα προϊόντα Athonites ελέγχονται, αξιολογούνται και πιστοποιούνται ως φυσικά ή και βιολογικά (organic), με ποσοστά φυσικότητας 84-100%. Οι clean συνθέσεις είναι απαλλαγμένες από parabens, sulphates, phthalates, GMOs, toxins, fillers, ορυκτέλαια, petroleum, petrochemicals, SLS, SLES, σιλικόνες, τεχνητά χρώματα και αρώματα - χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά συντηρητικά και φυσικό υποκατάστατο σιλικόνης από ελιά. Επιπλέον, είναι Cruelty Free, χωρίς ζωικά συστατικά - εκτός από παράγωγα μέλισσας στα δύο balms, ενώ όλες οι συνθέσεις είναι δερματολογικά ελεγμένες και φυσικά και βιολογικά πιστοποιημένες από τον επίσημο φορέα aCert.

Jenny.Gr

Είναι σαφές ότι η εποχή κατά την οποία η επιλογή των προϊόντων γινόταν με βάση απλώς το ελκυστικό packaging έχει παρέλθει, καθώς το κοινό αναζητά προϊόντα με γνώμονα τα ασφαλή συστατικά και το sustainability. Είναι μια αντίληψη η οποία αναμένεται τα επόμενα χρόνια να εδραιωθεί στην ομορφιά ακόμη πιο έντονα.

Βιωσιμότητα σε κάθε στάδιο: Από τη σπορά έως τη συγκομιδή και από τη σύνθεση έως τη συσκευασία και τη διανομή

Το brand Athonites δεσμεύεται για το σεβασμό, την προστασία και τη διατήρηση των φυσικών πόρων και της ζωής για τις επόμενες γενιές. Από τη σπορά, την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την ξήρανση και την εκχύλιση, από τη παραγωγή έως τη συσκευασία και την παράδοση των προϊόντων, εστιάζει με προσοχή στη διαρκή βιωσιμότητα.

Μάλιστα, τα τμήματα των φυτών που δεν προχωρούν σε επόμενο στάδιο δεν απορρίπτονται αλλά «επιστρέφουν» ξανά πίσω στη γη μέσω της κομποστοποίησης, ενώ περισσότερο από 95% των συσκευασιών είναι είτε πλήρως είτε μερικώς ανακυκλώσιμες, με στόχο το 100% το συντομότερο δυνατό.

Τι πρέπει να κρατήσουμε; Ότι από την ευγενική συμπεριφορά στη Φύση και τα φυτά, έως την παραγωγή των προϊόντων, το brand Athonites επικεντρώνεται στη μείωση του αποτυπώματος στον πλανήτη σε κάθε φάση.

Jenny.Gr

Οι skincare σειρές των Athonites αποτελούν μια αληθινή εμπειρία αναζωογόνησης και ευεξίας

Με τη δημιουργία δύο skincare σειρών: Skin Line και η Wellness Line, που χαρακτηρίζονται από πλούσιες και ευχάριστες υφές, ιδιαίτερα βοτανικά αρώματα και ένα χαλαρωτικό αίσθημα φροντίδας και pampering.

Η σειρά Athonites Skin Line περιέχει τα πιο εκλεκτά και αγνά συστατικά από το μοναδικό οικοσύστημα της Αθωνικής Χερσονήσου. Περιλαμβάνει προϊόντα καθαρισμού (αφρό και έλαιο), περιποίηση προσώπου (κρέμες προσώπου, ματιών, ορό, ξηρό λάδι) και σώματος (κρέμα σώματος, χεριών και αφρόλουτρο). Έχει πλούσιες υφές που περιποιούνται ουσιαστικά την επιδερμίδα και μια υπέροχη αίσθηση χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

Jenny.Gr

Η σειρά Athonites Wellness Line αποτελεί την άμεση «απάντηση» όταν το πρόσωπο και το σώμα χρειάζονται βοήθεια. Διαθέτει τη δύναμη επιλεγμένων ισχυρότερων συστατικών από την εύφορη αυτή γη, εξαιρετική πηγή θεραπευτικής ενέργειας για άμεση στοχευμένη ανακούφιση, καταπράυνση και φροντίδα. Μυϊκοί πόνοι, ξηροδερμία, ευαίσθητο δέρμα, σκασμένα χείλη, πρησμένα πόδια αποτελούν παρελθόν. Η Wellness Line περιλαμβάνει balms, gels και κρέμες που σκοπό έχουν να ανακουφίσουν και να προσφέρουν λύσεις σε διάφορες ανάγκες.

Jenny.Gr

Κάθε εκχύλισμα από το όρος Άθως είναι ένας μοναδικός θησαυρός που αξίζει να τον εξερευνήσετε. Η δύναμη της φύσης και ο σεβασμός στη βιωσιμότητα είναι στο επίκεντρο και οι Athonites είναι το clean brand που αλλάζει όσα ξέραμε για την ομορφιά.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.