ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ρυτίδες, φακίδες, ελιές: Αυτές οι φωτογραφίες γιορτάζουν την αληθινή ομορφιά της επιδερμίδας


Ελένη Τσούτση

25 Μαΐου 2023

Ρυτίδες, φακίδες, ελιές: Αυτές οι φωτογραφίες γιορτάζουν την αληθινή ομορφιά της επιδερμίδας
Instagram/@THE MASONS
Φακίδες, λεπτές γραμμές, κηλίδες και πόροι: ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε το αληθινό δέρμα

Στην εποχή των φίλτρων το φυσικό δέρμα έχει εξαφανιστεί. Από τις φωτογραφίες στο Instagram, τα video στο TikTok ως τις κλήσεις Zoom η πραγματική επιδερμίδα είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Λέγοντας πραγματικό δέρμα, εννοούμε πραγματικό, ένα τέλειο δέρμα με ατέλειες. Μιλάμε για πόρους και λεπτές γραμμές και υπερμελάγχρωση. Μιλάμε για φακίδες και μικρές τρίχες στο άνω χείλος, ξηρότητα και ραγάδες. Όλα αυτά είναι εντελώς φυσιολογικά, κοινά χαρακτηριστικά, τα οποία τα εξαφανίζουμε τόσο εύκολα και στο τέλος χάνεται η αυθεντικότητα του καθενός μας.

Το δίδυμο φωτογράφων (και πραγματικό ζευγάρι) ο Donna-Marie Mason, 53, και η Maruska Mason, 39, γιορτάζουν αυτή τη μοναδικότητα που έχει επιδερμίδα. Στις εκπληκτικές φωτογραφίες τους, οι πόροι, οι τρίχες και οι γραμμές δεν είναι στοιχεία που πρέπει να διαγραφούν. Αντίθετα, τα βάζουν μπροστά.

«Μας αρέσει να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τη σημασία της πραγματικής επιδερμίδας», λέει η Donna-Marie στο Stylist. «Το φυσικό δέρμα είναι όμορφο, φακίδες, ένα κενό στα δόντια, ρυτίδες, σπυράκια, κηλίδες ομορφιάς, ουλές, ραγάδες – όλα λένε μια ιστορία, τη δική σας προσωπική ιστορία».

Το ζευγάρι, γνωστό επαγγελματικά ως “The Masons”, δεν είχε σκοπό να κάνει κάτι ριζοσπαστικό. Αντίθετα,εστιάζουν στην ομορφιά του δέρματος που μάλιστα προέκυψε από την επιθυμία να δώσουν στο μαύρο δέρμα την αναπαράσταση που του άξιζε. Η Donna-Marie δηλώνει: «Εγώ που είμαι Μαύρη, ήμουν έτοιμη να δείξω τη φυσική ομορφιά και τη λεπτομέρεια του μαύρου δέρματος – ήταν απαραίτητο. Δουλεύοντας σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, είδα πολύ λάθος φωτισμό σε μαύρους καλλιτέχνες. Θέλαμε να αλλάξουμε αυτή την αφήγηση. Ξεκινήσαμε θέλοντας να δείξουμε το ταλέντο των μαύρων, απλοί και κομψοί και απογυμνωμένοι, και μαζί με αυτό ήρθε η φυσικότητα του δέρματος.

«Η Maruska έχει μεγάλη ικανότητα στο φυσικό φως και το φως στο στούντιο. μπορεί να το χειριστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δείξει πραγματικά τον πλούτο, την υφή και την καθαρή ομορφιά του δέρματος με έναν πολύ φυσικό, οργανικό τρόπο. Αυτό ισχύει για τη μελανίνη αλλά και για όλες τις αποχρώσεις και τους τύπους δέρματος.»

«Η προετοιμασία του δέρματος είναι σημαντική – συνεργαζόμαστε με εξαιρετικά ταλαντούχους experts που ξέρουν πώς να προετοιμάζουν και να ενυδατώνουν το δέρμα των θεμάτων μας με πολύ φυσικό και περιποιητικό τρόπο για να διασφαλίσουμε ότι η υγεία του δέρματος διατηρείται σε όλη τη διάρκεια της λήψης.»

«Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε όλο το δέρμα από τη φύση μας όσο πιο πλούσιο και αληθινό γίνεται, σύμφωνα με τις αξίες μας και τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούμε να εκπροσωπείται ειλικρινά το δέρμα».

«Η βιομηχανία στο σύνολό της έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει, αλλά βήμα-βήμα όλοι μαζί ελπίζουμε να αλλάξουμε τον κόσμο και να δώσουμε μια πλατφόρμα που άξιζε στον όμορφο κόσμο των διαφορετικών αποχρώσεων δέρματος. Ας γιορτάσουμε τις μοναδικές ατέλειες».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.