ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Βαμμένα μαλλιά: Τα καλύτερα tips για να κρατήσεις λαμπερό το χρώμα


Ελένη Τσούτση

25 Μαΐου 2023

Βαμμένα μαλλιά: Τα καλύτερα tips για να κρατήσεις λαμπερό το χρώμα
Instagram/ @clickmyworld
Τα βαμμένα μαλλιά για να είναι πραγματικά εντυπωσιακά χρειάζονται την απαραίτητη φροντίδα

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τα βαμμένα μαλλιά αλλά οι hair experts έρχονται να τους ανατρέψουν και να μας δώσουν έναν βασικό οδηγό που πρέπει να ακολουθήσουμε όταν πρόκειται για τη φροντίδα του χρώματος των μαλλιών μας. Ο στόχος είναι ένας: το χρώμα να παραμένει ζωντανό και λαμπερό.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν μια λίστα με τους πιο συνηθισμένους μύθους γύρω από τα βαμμένα μαλλιά που πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσει στην επόμενη αλλαγή που θα κάνετε.

Οι ειδικοί προτείνουν να μη λούσετε τα μαλλιά σας την επόμενη μέρα καθώς έτσι θα δείχνουν πιο ζωντανά.
«Συνιστώ στις πελάτισσες να δώσουν στα μαλλιά τους δύο έως τρεις ημέρες για να αφήσουν το νέο τους χρώμα να σταθεί», αναφέρει η hair expert, Pineda στο «Βyrdie». «Η τρίχα χρειάζεται χρόνο για να κλειδώσει το νέο χρώμα και καλό είναι να μην λούσετε τα μαλλιά σας για ένα 24ωρο.

Η ποιότητα και η θερμοκρασία του νερού παίζει μεγάλο ρόλο στο πόσο καλά παραμένει το χρώμα μας ανέπαφο. Να είστε σίγουρες, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παγώσετε ενώ λούζετε τα μαλλιά σας, αλλά είναι ασφαλέστερο να επιλέξετε χλιαρό νερό. «Όταν το νερό είναι πολύ ζεστό, ανοίγει την επιδερμίδα της τρίχας και απελευθερώνει μόρια χρώματος με γρήγορο ρυθμό», επισημαίνει ο Pineda.

Ένας από τους πιο συχνούς μύθους που ακούν οι colorists είναι ότι μια πελάτισσα πρέπει να πάει στο ραντεβού της με άλουστα μαλλιά. «Πάντα ζητάω από τους πελάτες να λούσουν τα μαλλιά τους το προηγούμενο βράδυ», λέει η Pineda. Αυτό θα βοηθήσει τις πελάτισσες να μην εμφανίσουν ευαισθησίες στο τριχωτό της κεφαλής την ημέρα του ραντεβού τους.

«Το λούσιμο των μαλλιών σας πριν από ένα ραντεβού επιτρέπει την αφαίρεση φραγμών όπως συσσώρευση σμήγματος, υπολείμματα ή οποιαδήποτε μόλυνση που μπορεί να έχουν απορροφήσει τα μαλλιά σας από το τελευταίο λούσιμο».

Χρησιμοποιήστε αποκλειστικά εξειδικευμένα προϊόντα για το χρώμα. Όταν είστε έτοιμοι για το πρώτο σας λούσιμο μετά τη θεραπεία, "Συστήνω πάντα ένα ασφαλές για το χρώμα σαμπουάν και μαλακτικό", μας λέει η Pineda.

Τα μη ασφαλή για το χρώμα σαμπουάν μπορεί ενδεχομένως να «απογυμνώσουν» τα μαλλιά σας, επομένως η επιλογή των προϊόντων είναι σημαντική για να διατηρηθούν τα μαλλιά σας στην πιο υγιή κατάστασή τους.

-->