ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς το υαλουρονικό οξύ μπορεί να αφαιρέσει χρόνια από τον λαιμό σου


Ελένη Τσούτση

19 Μαΐου 2023

Πώς το υαλουρονικό οξύ μπορεί να αφαιρέσει χρόνια από τον λαιμό σου
Instagram/@charlize theron
Το υαλουρονικό οξύ είναι από τα αγαπημένα συστατικά όχι μόνο για το πρόσωπο αλλά και για το λαιμό. Αν θέλεις να αφαιρέσεις χρόνια από τον λαιμό σου δεν έχεις παρά να το προσθέσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα

Το υαλουρονικό οξύ έχει γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα συστατικά περιποίησης ομορφιάς για όσους θέλουν να εξομαλύνουν τις λεπτές γραμμές και να αποτρέψουν την πρόωρη γήρανση. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, το υαλουρονικό οξύ βοηθά την επιδερμίδα να γίνει πιο σφριγηλή χωρίς έντονες ρυτίδες. Αν και χρησιμοποιείται συχνά στο πρόσωπο, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να κάνει θαύματα στο λαιμό σας. Βοηθά το δέρμα να διατηρεί την υγρασία και την ελαστικότητα, ένα ιδιαίτερα χρήσιμο όφελος όταν πρόκειται για το σημείο του λαιμού.

Υπάρχει άλλωστε ένας καλός λόγος για τον οποίο ο λαιμός χρειάζεται προσοχή. «Το δέρμα στην περιοχή του λαιμού είναι πιο λεπτό από το δέρμα στο πρόσωπό μας, γεγονός που καθιστά αυτή την περιοχή πιο ευαίσθητη στη φθορά», αναφέρει η δερματολόγος Melanie Palm στο Glamour. «Επιπλέον, το δέρμα στο λαιμό είναι μια περιοχή που οι περισσότεροι άνθρωποι παραμελούν στη ρουτίνα περιποίησης, γι' αυτό τονίζω στους ασθενείς ότι τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης δέρματος εφαρμόζονται επίσης στο λαιμό και το στήθος, όχι μόνο στο πρόσωπο.»

Ο ευκολότερος τρόπος για να εφαρμόσεις το υαλουρονικό οξύ στο λαιμό είναι χρησιμοποιώντας μια κρέμα. Μια μελέτη που έγινε για τοπική εφαρμογή υαλουρονικού οξέος για οκτώ εβδομάδες διαπίστωσε ότι βελτίωσε το βάθος των ρυτίδων κατά 40% και επίσης βελτίωσε την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος κατά 55%. Ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν ότι η ενυδάτωση του δέρματος αυξήθηκε κατά 96%. Αυτά τα αποτελέσματα θα σε πείσουν να εφαρμόζεις μια κρέμα με υαλουρονικό οξύ και στο λαιμό σου!

1. Lierac Lift Integral The Firming Day Cream - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

2. Caudalie Premier Cru La Creme Riche Κρέμα Ολικής Αντιγήρανσης - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

3. Lierac Premium La Creme Soyeuse Legere - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.