ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

6 προϊόντα που μειώνουν τους πόρους, σύμφωνα με τους δερματολόγους


Ελένη Τσούτση

6 Ιουνίου 2023

6 προϊόντα που μειώνουν τους πόρους, σύμφωνα με τους δερματολόγους
Instagram/@bizceizleyin
Προσθέστε αυτά τα προϊόντα στην καθημερινή skincare ρουτίνα και θα παρατηρήσεις την εμφάνιση των πόρων να βελτιώνεται

Οι skincare experts δεν σταματούν να τονίζουν ότι οι πόροι δεν εξαφανίζονται δια μαγείας αλλά σίγουρα μπορούν να μειωθούν και η επιδερμίδα να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή με την κατάλληλη ρουτίνα και τα σωστά προϊόντα.

«Σκεφτείτε τους πόρους σας σαν σωλήνες που συνδέουν τους αδένες με την επιφάνεια του δέρματός σας», αναφέρει ο δερματολόγος, Joshua Zeichner, στο Glamour. «Οι άνθρωποι που παράγουν φυσικά περισσότερη λιπαρότητα τείνουν να έχουν μεγαλύτερους πόρους. Καθώς η λίπαρότητα συσσωρεύεται, οι πόροι τεντώνονται». Ο Zeichner σημειώνει επίσης ότι καθώς τα νεκρά κύτταρα του δέρματος συσσωρεύονται στην επιφάνεια του, οι πόροι μπορεί να φαίνονται πιο εμφανείς σε μέγεθος. Εν ολίγοις: Ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσεις την εμφάνιση των πόρων είναι να αφαιρέσεις την περίσσεια λιπαρότητα και να απολεπίσεις τα νεκρά κύτταρα στην πορεία.

«Υπάρχουν δύο κατηγορίες αποτελεσματικών προϊόντων που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αντιμετωπίζετε πόρους», σημειώνει η Melissa Kanchanapoomi Levin, δερματολόγος και ιδρύτρια της Entière Dermatology. Τα πρώτα είναι απολεπιστικά που ξεβουλώνουν τους πόρους, κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να φαίνονται μικρότεροι. Το δεύτερο είναι προϊόντα που ενισχύουν το κολλαγόνο, τα οποία μπορούν να τα βοηθήσουν να συρρικνωθούν σε πραγματικό μέγεθος.

Τα συστατικά απολέπισης, όπως το σαλικυλικό οξύ και το γλυκολικό οξύ, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των ρύπων και των ακαθαρσιών, ενώ οι ρετινόλες και τα πεπτίδια χρησιμοποιούνται μακροπρόθεσμα για την αργή αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το μέγεθος των πόρων.

Η διαδικασία σύσφιξης των πόρων απαιτεί, φυσικά, προσπάθεια, αλλά το κλειδί για την εύρεση ποιοτικής φροντίδας της επιδερμίδας. «Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν άλφα υδροξυοξέα (AHAs) και βήτα υδροξυοξέα (BHAs) οξέα όπως γαλακτικό, γλυκολικό και σαλικυλικό οξύ», λέει ο Levin. «Αυτά τα οξέα θα βοηθήσουν στην κυτταρική ανανέωση για να διατηρήσετε τους πόρους σας καθαρούς». Τα φυσικά απολεπιστικά όπως το έλαιο jojoba μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της συσσώρευσης.

Επιπλέον, οι πόροι θα φαίνονται πιο μικροί όταν το δέρμα είναι καλά ενυδατωμένο. Γι' αυτό οι ειδικοί συνιστούν επίσης να αναζησείς ελαφριά ενυδατικά συστατικά, όπως η γλυκερίνη και το υαλουρονικό οξύ, για επιπλέον ενυδάτωση πριν εφαρμόσεις την πρωινή σου ενυδατική κρέμα.

Παρακάτω θα βρεις τα καλύτερα προϊόντα για να μειώσεις του πόρους σου άμεσα:

1. Sephora Vitamin C+E Super Glow Serum - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

2. Origins Clear Improvement Active Charcoal Face Mask - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

3. La Prairie Cellular Mineral Face Exfoliator - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

4. La Roche-Posay Effaclar Serum Ultra Concentrated - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

5. Peace Out Skincare Acne Serum - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

6. Caudalie Vinopure Blemish Control Infusion Serum - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.