ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Βρες το ιδανικό serum για τον τύπο της επιδερμίδας σου


Ελένη Τσούτση

31 Μαΐου 2023

Βρες το ιδανικό serum για τον τύπο της επιδερμίδας σου
Instagram/@bizceizleyin
Ανακάλυψε το ιδανικό serum για τον τύπο της επιδερμίδας σου

Μπορεί να υπάρχει σύγχυση σχετικά με τον ρόλο των serums σε μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος και το κατά πόσο αξίζει να επενδύσεις σε κάποιο. Για να σε βοηθήσουμε να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον ορό σου και να κατανοήσεις ποιοι είναι πραγματικά κατάλληλοι για τον τύπο του δέρματός σου, σου έχουμε ορισμένα χρήσιμα tips.

Τι κάνει πραγματικά ο ορός προσώπου;

«Ο ορός προσώπου είναι συνήθως μια συμπυκνωμένη φόρμουλα που προσφέρει ενεργά συστατικά στο δέρμα, παρέχοντας στοχευμένα οφέλη όπως ενυδάτωση, λάμψη και σύσφιξη», εξηγεί η δερματολόγος, Ifeoma Ejikeme στη VogueUK. «Τα ενεργά συστατικά ενός ορού μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων του δέρματος, όπως οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες και η υπερμελάγχρωση και η ερυθρότητα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χρήσης του ορού;

«Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε έναν ορό προσώπου είναι να τον εφαρμόσετε μετά τον καθαρισμό και την τόνωση και πριν την ενυδάτωση. Αυτό θα επιτρέψει στον ορό να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα και να «παραδώσει» τα ενεργά συστατικά εκεί που χρειάζονται περισσότερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ορό το πρωί και το βράδυ, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας.»

Το κλειδί για τη χρήση ορών; Κράτησε μια σταθερή ρουτίνα και δίνοντας μεγάλη προσοχή στο πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σου. Παρακάτω θα βρεις τον κατάλληλο ορό ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου:

Το καλύτερο για ξηρό δέρμα

La Roche-Posay Hyalu B5 Serum

Jenny.Gr

Το καλύτερο για λιπαρό δέρμα

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Serum

Jenny.Gr

Το καλύτερο για μεικτό/ κανονικό δέρμα

Vichy Mineral 89 Hyaluronic Acid Serum

Jenny.Gr

Το καλύτερο για δέρμα με τάση ακμής

Paula's Choice 10% Azelaic Acid Booster

Jenny.Gr

Το καλύτερο για ώριμο δέρμα

SkinCeuticals Resveratrol B E Night Serum

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.