ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

The sun is blue!


Ελένη Τσούτση

21 Ιουνίου 2023

The sun is blue!
Pexels
Γνώρισε την νέα αντηλιακή προστασία πολύ μεγάλου φάσματος που θα λατρέψεις

Ο χρόνος που περνάμε μπροστά από την οθόνη του κινητού και του υπολογιστή μας ολοένα και αυξάνεται και αυτό είναι πλέον γεγονός. Περιτριγυριζόμαστε από οθόνες και δύσκολα μπορούμε να αποφύγουμε αυτή την καθημερινή επαφή. Τι σημαίνει αυτό όμως για την επιδερμίδα μας; Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η μπλε ακτινοβολία ή το blue light όχι μόνο συντελεί στην πρόωρη γήρανση του δέρματος αλλά δημιουργεί και πολλές βλάβες.

Το μπλε φως, είναι ένα φως υψηλής έντασης, μέρος του φάσματος του ορατού φωτός, μικρού μήκους κύματος που δεν πρέπει να συγχέεται με τις ακτίνες UVA και UVB του ήλιου. Η κύρια πηγή του μπλε φωτός που εκτιθόμαστε είναι ο ήλιος, Ωστόσο, υπάρχει και μια αρκετά υπολογίσιμη δόση που προέρχεται από τις οθόνες αλλά και τον εσωτερικό φωτισμό του σπιτιού μας.

Το μπλε φως χωρίζεται σε δύο πολύ διαφορετικούς τύπους ακτινοβολίας: το τυρκουάζ μπλε φως και το μπλε-ιώδες φως. Το τυρκουάζ μπλε φως απαιτείται από τον οργανισμό: είναι αυτό που ρυθμίζει τους κιρκαδικούς ρυθμούς και καθορίζει τη διάθεση μέσω του σήματος των ματιών. Αντίθετα, το μπλε-ιώδες φως είναι επιβλαβές για το σώμα: επιταχύνει τη γήρανση των κυττάρων και είναι απαραίτητο να προστατευόμαστε από αυτό.

Μπλε φως Vs Ήλιος

Το μπλε φως των οθονών είναι εκτός σύγκρισης με την ένταση αυτού που εκπέμπεται από τον ήλιο. Η απόδειξη είναι ότι μπορούμε να κοιτάζουμε μια οθόνη για ώρες αλλά ποτέ δεν μπορούμε να κοιτάζουμε τον ήλιο κατάματα. Η ένταση του φωτός του ήλιου μπορεί να είναι 1000 φορές μεγαλύτερη από αυτή των οθονών.

Όλα τα παραπάνω δεδομένα μας οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: η δημιουργία ενός νέου φίλτρου ήταν άκρως απαραίτητη. Ο Daniel Redoules, ειδικός χημικός και υπεύθυνος έρευνας Eau Thermale Avène δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα, η Pierre Fabre είναι η δεύτερη εταιρεία παραγωγής καλλυντικών στον κόσμο που έχει αναπτύξει το δικό της αντηλιακό φίλτρο. Φέρνουμε μια σημαντική καινοτομία στη φωτοπροστασία μετά από 20 χρόνια έρευνας. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία συνεχούς βελτίωσης και για αυτό, παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις της επιστήμης για την ανίχνευση μονοπατιών καινοτομίας και προόδου. Για το φίλτρο ορατού μπλε φωτός υψηλής ενέργειας, όλα ξεκίνησαν με το μάτι και τις παρατηρήσεις που διεξήχθησαν στον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας. Γνωρίζοντας ότι οι ακτίνεςUV δεν φτάνουν στην ωχρά κηλίδα, ήταν απαραίτητο να βρεθεί ο υπεύθυνος παράγοντας για τον εκφυλισμό. Ανακαλύψαμε ότι η αθροιστική έκθεση στο ορατό μπλε φως υψηλής ενέργειας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Από την έκθεση στα μάτια, στην έκθεση του δέρματος, υπήρχε μόνο ένα βήμα και αυτό ήταν μέσω του θεμελιώδους ρόλου της μελανίνης, τον οποίο ρόλο και αναπτύξαμε.»

Jenny.Gr
Photo credits: Τζίνα Σκανδάμη

Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερα skincare brands δημιουργούν προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα να προστατεύουν το δέρμα από τη μπλε ακτινοβολία. Αν λοιπόν μέχρι τώρα πιστεύεις ότι το αντηλιακό το φοράμε μόνο στους εξωτερικούς χώρους, αφού διαβάσεις αυτό το άρθρο θα αλλάξεις γνώμη.Το αντηλιακό πρέπει να γίνει το Νο1 προϊόν της πρωινής σου ρουτίνας και εμείς ανακαλύψαμε το κορυφαίο όλων. Το Intense Protect 50+ φτάνει σε ένα νέο τμήμα του φάσματος φωτοπροστασίας - UVB, βραχεία UVA, μακρά UVA και ορατό μπλε φως - χάρη στο κατοχυρωμένο συνδυασμό TriAsorB ™ με 3 στοχευμένα φίλτρα.

Jenny.Gr
Photo credits: Τζίνα Σκανδάμη

Η σύνθεση του Intense Protect 50+ έχει υποβληθεί σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δερματολογικών εξετάσεων, οφθαλμολογικά και παιδιατρικά. Η διατήρησή του στην επιφάνεια της επιδερμίδας προσφέρει εξαιρετικά ασφαλή φωτοπροστασία, ακόμη και για το πιο εύθραυστο δέρμα.

Ακόμη,το Intense Protect 50+ επαναπροσδιορίζει τη χαρά της προστασίας με όλη την άνεση και την απαλότητα ενός γαλακτώματος με εύκολη στην εφαρμογή υφή για τέλειο φινίρισμα, ενώ καλύπτει ακόμα και τις πιο έντονες ανάγκες αντηλιακής προστασίας, όπως οι ακραίες συνθήκες ηλιοφάνειας. Κάτι που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι η Eau Thermale Avène χρησιμοποιεί φίλτρα που αξιολογούνται ως μη οικοτοξικά, αφήνοντας μηδαμινό αντίκτυπο στους θαλάσσιους οργανισμούς.

Jenny.Gr
Photo credits: Τζίνα Σκανδάμη

Η ακτινοβολία από το blue light είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους κύκλους της ομορφιάς και είναι πολύ πιθανό πως όσο οι μελέτες συνεχίζουν τόσο περισσότερο θα μας απασχολεί στο μέλλον. Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη οδός που μπορούμε να ακολουθήσουμε σύμφωνα και με τους ειδικούς.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να αποφύγουμε την έκθεση στον ήλιο, αρκεί να προστατευτούμε. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την έκθεσή μας στη μπλε ακτινοβολία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.