ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 καλοκαιρινές συνήθειες που θα κρατήσουν μακριά τις κηλίδες


Ελένη Τσούτση

28 Ιουνίου 2023

5 καλοκαιρινές συνήθειες που θα κρατήσουν μακριά τις κηλίδες
Pexels
Υπάρχει τελικά τρόπος να απαλλαγούμε από τις κηλίδες;

Κεφάλαιο: κηλίδες. Ένα μεγάλο κεφάλαιο στο skincare που μας αφορά όλες μας και κάθε καλοκαίρι επανέρχεται και εμείς καλούμαστε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Η επιδερμίδα στην προσπάθειά της να αμυνθεί απέναντι στις φθορές που προκαλεί η ακτινοβολία του ήλιου προκαλεί υπερμελάγχρωση του δέρματος.

Έτσι, δημιουργούνται κηλίδες από την ανομοιόμορφη παραγωγή μελανίνης. Πιο συγκεκριμένα, αποτελούν χρωματικές αλλοιώσεις και μπορεί να ποικίλουν σε μέγεθος ή χρώμα (γκρι, καφέ ή μαύρες). Τα συνήθη σημεία που εμφανίζονται οι κηλίδες είναι το πρόσωπο, η πλάτη, το στήθος, οι βραχίονες και τα χέρια. Αν δεν φροντίσουμε για την καταπολέμησή τους, οι κηλίδες αυξάνονται με τα χρόνια και γίνονται ολοένα και πιο ορατές.

Οι επιστήμονες ονομάζουν τις σκούρες κηλίδες, «ηλιακή φακή». Παρόλο που δεν είναι επιβλαβείς για την επιδερμίδα, αυτές οι σκούρες κηλίδες εμφανίζονται συνήθως από τα 40 και μετά, που αρχίζουν να εμφανίζονται και άλλα σημάδια από την ακτινοβολία του ήλιου.

Υπάρχουν όμως μερικές συνήθειες που, αν τις υιοθετήσετε, θα κρατήσουν μακριά τις κηλίδες και αυτό είναι υπόσχεση!

Η αντηλιακή προστασία είναι η αρχή όλων

Η προστασία κρίνεται απαραίτητη και η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση για να αποφύγετε τυχόν σημάδια στο μέλλον. Πρώτα από όλα, για να αποφύγετε τις κηλίδες οφείλετε να επιλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Τα αντηλιακά με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, SPF 50+ είναι ιδανικά. Βέβαια, εκτός από το να προμηθευτείτε το σωστό αντηλιακό θα πρέπει να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Ακόμη, είναι σημαντικό να φοράτε αντηλιακό όλο τον χρόνο καθώς οι ακτίνες UV είναι το ίδιο επιβλαβείς χειμώνα-καλοκαίρι.

Jenny.Gr
Photo credits: Τζίνα Σκανδάμη

Αν λοιπόν αναζητάς το τέλειο αντηλιακό για τη μείωση των κηλίδων αυτό δεν είναι άλλο από το Melascreen UV, μια λεπτόρρευστη κρέμα με SPF50+ που διαθέτει ευχάριστη, μη λιπαρή, μη κολλώδη υφή και είναι ανθεκτική στο νερό.

Jenny.Gr
Photo credits: Τζίνα Σκανδάμη

Το Melascreen UV, χάρη στο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αντηλιακό φίλτρο TRIASORB™ παρέχει εξαιρετικά υψηλή προστασία SPF50+ στο δέρμα από τις ακτίνες UVB, UVA, το μπλε φως & τους ρύπους.

Επιπλέον, το ΑΖΕΛΑΪΚΟ ΟΞΥ συμβάλλει στη μείωση της έντασης των καφέ κηλίδων, ενώ, παράλληλα, παρέχει αντιοξειδωτική δράση που προστατεύει το δέρμα από το οξειδωτικό στρες.

Jenny.Gr
Photo credits: Τζίνα Σκανδάμη

Tip: Αφού απολαύσετε τις βουτιές σας και βγείτε από τη θάλασσα θα πρέπει να εφαρμόσετε το Melascreen UV και πάλι!

Δώστε προσοχή στις ώρες που κάνετε ηλιοθεραπεία

Τους καλοκαιρινούς μήνες που ο ήλιος καίει περισσότερο, οι ειδικοί προτείνουν το πρωινό και το απογευματινό μπάνιο και να αποφεύγετε το διάστημα από τις 11 μέχρι τις 3. Να θυμάστε, ότι οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου μπορούν να σας βλάψουν ακόμη και αν έχει συννεφιά. Μπορεί να ακούγεται μια δύσκολη συνήθεια αλλά αν την εφαρμόσετε, θα δείτε διαφορά στην επιδερμίδα σας.

Μην ξεχνάτε να φοράτε καπέλο και γυαλιά

Jenny.Gr
Pexels

Τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο μπορούν να γίνουν οι απόλυτοι σύμμαχοί σας και αυτό το καλοκαίρι. Nα επιλέγετε γυαλιά ηλίου τα οποία να απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία. Τα μεγάλα γυαλιά που καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα των ματιών είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή, έτσι ώστε οι ακτίνες του ήλιου να μην μπαίνουν από τα πλάγια και πάνω. Ακόμη, τα καπέλα μπορούν να γίνουν το αγαπημένο σας item καθώς εκτός από stylish, παρέχουν και τέλεια προστασία.

Επιλέξτε τις κατάλληλες τροφές

Για να διατηρηθεί η επιδερμίδα σας νεανική και χωρίς κηλίδες, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε βιταμίνες στη διατροφή σας. Για παράδειγμα, τη βιταμίνη C θα τη βρείτε, μεταξύ άλλων, στην ντομάτα και στον αρακά ή στα οστρακοειδή, ενώ τη βιταμίνη Ε θα τη βρείτε στους ωμούς σπόρους, στο kale, στα φουντούκια και το κουκουνάρι. Όσο πιο πολύχρωμα είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που τρώτε καθημερινά, τόσο πιο λαμπερό και φρέσκο θα είναι το δέρμα σας!

Αποφύγετε τα σολάριουμ

Η χρήση σολάριουμ (λάμπες τεχνητού μαυρίσματος) μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη των κηλίδων. Ακόμη και αν ποθείτε το υπέροχο μαύρισμα, ίσως το σολάριουμ δεν είναι η κατάλληλη λύση καθώς προωθεί τη δημιουργία καφέ σημαδιών στην επιδερμίδα αλλά και τη γήρανση του δέρματος.

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τις διακοπές και το μαύρισμα αλλά θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι να το συνδυάζουμε και με τη προστασία από τον ήλιο, γιατί όλοι μας θέλουμε να μεγαλώνουμε όμορφα και χωρίς σημάδια!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.