ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Νιασιναμίδη: Το super συστατικό που πρέπει να έχει η κρέμα σου


Ελένη Τσούτση

26 Ιουνίου 2023

Νιασιναμίδη: Το super συστατικό που πρέπει να έχει η κρέμα σου
Pexels
To νιασιναμίδη είναι το super skincare συστατικό που έχει αποδειχθεί ότι αντιμετωπίζει τα πάντα, από την ακμή και την αφυδάτωση μέχρι την υπερβολική λιπαρότητα και τη μελάγχρωση

Αν σου ζητούσαμε να σκεφτείς ένα συστατικό για το δέρμα, ίσως πρώτα θα σκεφτείς την βιταμίνη C, το υαλουρονικό οξύ και τη ρετινόλη. Είναι τα συστατικά που ενδεχομένως έχεις ακούσει περισσότερα γι’ αυτά. Τώρα όμως θα σου προσθέσουμε ένα ακόμη θαυματουργό συστατικό που υπόσχεται να αναβαθμίσει το skincare σου. Πρόκειται για ένα συστατικό που δουλεύει αθόρυβα και βρίσκετε σε μερικά από τα αγαπημένα μας καθαριστικά, serums και κρέμες.

To όνομά του: νιασιναμίδη. Αντιμετωπίζει τις λεπτές γραμμές, την υπερμελάγχρωση, την ακμή, το λιπαρό δέρμα, την αφυδάτωση και τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος, η νιασιναμίδη είναι πραγματικά ένα multitasker συστατικό στον κόσμο της περιποίησης.

Η νιασιναμίδη εξαλείφει τη μελάγχρωση και είναι ένα από τα λίγα συστατικά που μπορούν να μειώσουν την παραγωγή σμήγματος (ελαίου), το οποίο με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής. «Είναι απλό στη χρήση και υπάρχει ένα προϊόν νιασιναμίδης για όλους και σε οποιαδήποτε τιμή», αναφέρει ο δερματολόγος Sam Bunting στο The Stylist.

Jenny.Gr
Pexels

Τι είναι η νιασιναμίδη και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται;

Η νιασιναμίδη είναι μια μορφή βιταμίνης Β3 που απορροφάται εύκολα από το δέρμα και χαρίζει λάμψη, αναζωογόνηση και ομοιομορφία. «Είναι ένα hero συστατικό που μειώνει τις λεπτές γραμμές και αφήνει το δέρμα πιο σφριγηλό και πιο νεανικό», εξηγεί ο φαρμακοποιός, Shabir Daya. «Η νιασιναμίδη ρυθμίζει την παραγωγή λιπαρότητας, ώστε το δέρμα σας να είναι πιο ισορροπημένο και υπό έλεγχο», προσθέτει ο Daya.

Πώς μπορώ να εφαρμόσω νιασιναμίδη;

Το καλό με το συγκεκριμένο συστατικό είναι ότι μπορείς πολύ εύκολα να το εντάξεις στην ήδη υπάρχουσα ρουτίνα σου. Ο Bunting προτείνει τη χρήση ορού ή ενυδατικής κρέμας με νιασιναμίδη το βράδυ και τη χρήση αντηλιακού με νιασιναμίδη το πρωί. Επίσης, η νιασιναμίδη είναι ένα συστατικό που δρα καλύτερα σε συνδυασμό με άλλα σημαντικά για το δέρμα συστατικά όπως τη ρετινόλη, το υαλουρονικό οξύ, τη βιταμίνη C και τα άλλα αντιοξειδωτικά.

Jenny.Gr

H εφαρμογή είναι απλή – εφαρμόζετε το προϊόν στο πρόσωπο, το λαιμό, γύρω από τα μάτια και στο ντεκολτέ. Είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη την ποσότητα νιασιναμίδης που περιέχεται στο προϊόν καθώς αν έχεις ευαίσθητο δέρμα καλό είναι να ξεκινήσεις με περιεκτικότητα 2% ή 5%.

Μπορεί η νιασιναμίδη να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους δέρματος;

Απολύτως. «Η νιασιναμίδη είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο που η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων - όλων των ηλικιών και όλων των τύπων δέρματος μπορεί να εντάξει στην ρουτίνα του», αναφέρουν οι experts.

Προϊόντα με νιασιναμίδη που πρέπει να δοκιμάσεις:

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

CeraVe Foaming Facial Cleanser - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

La Roche-Posay Effaclar Duo + Plus - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.