ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Έχεις σγουρά μαλλιά; 7 σαμπουάν για τη σωστή φροντίδα τους


Ελένη Τσούτση

29 Ιουλίου 2023

Έχεις σγουρά μαλλιά; 7 σαμπουάν για τη σωστή φροντίδα τους
Instagram/ @clickmyworld
Αν θέλεις υπέροχες μπούκλες, σου έχουμε τα must-have σαμπουάν που πρέπει να δοκιμάσεις

Τα σγουρά μαλλιά πολλές φορές είναι απείθαρχα και δεν συνεργάζονται. Αν ταυτίζεσαι με αυτό είσαι στο κατάλληλο μέρος. Το μυστικό όμως κρύβεται στην σωστή φροντίδα τους και φυσικά στα κατάλληλα haircare προϊόντα. Ακόμη, ένα ωραίο κούρεμα μπορεί να αναδείξει ακόμη καλύτερα τις ανάλαφρες μπούκλες χαρίζοντάς τους την ζωντάνια και την ελαστικότητα που τους αξίζει! Πρώτα από όλα, αναζήτησε έναν hair stylist που θα μπορεί να σας προτείνει το ιδανικό κούρεμα για τα σγουρά σας μαλλιά.

Τα παρακάτω tips θα σου χαρίσουν υπέροχες ανάλαφρες μπούκλες.

Jenny.Gr
Pexels

Χρησιμοποίησε ειδικά σαμπουάν για φυσικά σγουρά μαλλιά, που περιέχουν μαλακτικούς παράγοντες. Δώσε σημασία στα προϊόντα που λούζεις τα μαλλιά σου, καθώς αυτό είναι η αρχή όλων. Το μαλακτικό μαλλιών καλό είναι να μένει στα μαλλιά, προτίμησε τις leave in φόρμουλες που προλαμβάνουν το φριζάρισμα και διατηρούν τα μαλλιά μαλακά και λαμπερά.

Μετά το λούσιμο μπορείς να ξεπλείνεις τα μαλλιά σου με κρύο νερό, έτσι κλείνουν τα λέπια της τρίχας και τα μαλλιά είναι πιο μαλακά, λαμπερά και το πιο σημαντικό δεν φριζάρουν, πράγμα που συμβαίνει συχνά στα σγουρά μαλλιά. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και με το πιστολάκι, αν το χρησιμοποιήσεις για κάποιο χτένισμα, τότε στο τέλος βάλε τον διακόπτη στον κρύο αέρα.

Προτίμησε να χτενίσεις τα μαλλιά σου όταν είναι νωπά, καθώς οι πολύ βρεγμένες τρίχες είναι πολύ ευαίσθητες και μπορεί να σπάσουν πολύ εύκολα. Ακόμη, η ιδανική χτένα έχει χοντρά δόντια.
Όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου, ξεκίνησε πρώτα από τις άκρες και συνέχισε, ανεβαίνοντας σταδιακά 3-4 εκατοστά, τούφα-τούφα.

Βρες στην παρακάτω gallery μερικά από τα καλύτερα σαμπουάν για σγουρά μαλλιά:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.