ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Φωτογήρανση: Οι συνέπειές της στο δέρμα και anti-aging tips


JTeam

1 Αυγούστου 2023

Φωτογήρανση: Οι συνέπειές της στο δέρμα και anti-aging tips
Ρυτίδες, λεπτές γραμμές, απώλεια ελαστικότητας, ξηρότητα, καφέ κηλίδες… Παρότι οι περισσότεροι κατηγορούμε τον χρόνο για την εμφάνισή τους, στην πραγματικότητα ο κύριος ένοχος είναι η φωτογήρανση

Ρυτίδες, λεπτές γραμμές, απώλεια ελαστικότητας, ξηρότητα, καφέ κηλίδες…Παρότι οι περισσότεροι κατηγορούμε τον χρόνο για την εμφάνισή τους, στην πραγματικότητα ο κύριος ένοχος είναι η φωτογήρανση, οι βλάβες δηλαδή που προκαλούνται στο δέρμα εξαιτίας της αθροιστικής έκθεσης στον ήλιο και την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία στη διάρκεια της ζωής μας.

Έρευνα στην επιστημονική επιθεώρηση «Biomedicine & Aging Pathology» επισημαίνει ότι περίπου το 80 – 90% του πληθυσμού της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής εμφανίζει σημάδια φωτογήρανσης, ενώ άλλη έρευνα στην επιθεώρηση «Advanced Pharmaceutical Bulletin» επιβεβαιώνει ότι περίπου το 80% της γήρανσης στο πρόσωπο οφείλεται στην έκθεση στον ήλιο. «Κάτι που έχουμε παρατηρήσει στα ιατρεία μας, είναι ότι μετά το καλοκαίρι αυξάνεται η ανάγκη για θεραπείες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της φωτογήρανσης, όπως είναι οι λεπτές ρυτίδες, οι δυσχρωμίες, οι πανάδες, η τραχύτητα και η ωχρότητα στην επιδερμίδα. Εξετάζουμε επίσης πολλές γυναίκες – αλλά και άντρες – με ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα που δείχνουν πιο γηρασμένοι συγκριτικά με τη βιολογική τους ηλικία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ασθενών καταγράφουμε καινούργιους σπίλους οι οποίοι χρήζουν παρακολούθησης με χαρτογράφηση ή αφαίρεσης», σχολιάζει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.