ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Εμμηνόπαυση: 5 θαυματουργά serums που θα καλύψουν τις ανάγκες της επιδερμίδας σου


Ελένη Τσούτση

11 Αυγούστου 2023

Εμμηνόπαυση: 5 θαυματουργά serums που θα καλύψουν τις ανάγκες της επιδερμίδας σου
Instagram/@ naomiwatts
Ανακάλυψε τα καλύτερα serums για την περίοδο της εμμηνόπαυσης και επίλεξε το ιδανικό για σένα

Η εμμηνόπαυση είναι μια ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας αφού παρατηρεί αλλαγές στο σώμα της, την επιδερμίδα της αλλά και στην ψυχολογία της. Οι αλλαγές αυτές γίνονται σιγά σιγά και της υπενθυμίζουν ότι είναι απαραίτητες ορισμένες wellness συνήθειες. Μια από αυτές είναι η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας με τα κατάλληλα προϊόντα.

Η επιδερμίδα επηρεάζεται άμεσα από τη μείωση των ορμονών και μερικές από τις αλλαγές που συμβαίνουν είναι η λέπτυνση του δέρματος σε ποσοστό 1-2% τον χρόνο, αφυδάτωση, ερυθρότητα, μείωση της ελαστικότητας καθώς και αύξηση των ρυτίδων. Σίγουρα όλα αυτά δεν είναι ευχάριστα για καμία γυναίκα αλλά υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης.

Η καθημερινή skincare ρουτίνα μπορεί να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το πρώτο βήμα είναι ο βαθύς καθαρισμός με ένα προϊόν κατάλληλο, μη ερεθιστικό. Έπειτα να χρησιμοποιες μια ενισχυμένη κρέμα ματιών, μια κρέμα ενυδάτωσής και ένα serum χωρίς να αμελείς να το εφαρμόζετε σε λαιμό και ντεκολτέ.

Το βράδυ μετά από τον σχολαστικό καθαρισμό, και από το μακιγιάζ, να χρησιμοποιείς έναν ορό ανάπλασης, που μπορεί να περιέχει οξέα φρούτων, ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ και μια κρέμα νυκτός με θρεπτικές και αναπλαστικές ιδιότητες.

Βρήκαμε τα καλύτερα serums για την εμμηνόπαυση, που αξίζει να εντάξεις στη ρουτίνα σου από σήμερα κιόλας:

1. Lierac Lift Integral The Tightening Serum - Βρες τον εδώ.

Jenny.Gr

Ο Ορός Lift Integral ενισχύει τη δομή του δέρματος δρώντας στα κύρια στοιχεία του (κολλαγόνο, ελαστίνη, υαλουρονικό οξύ), αλλά και στις γλυκοπρωτεΐνες που τα συνδέουν. Η επιδερμίδα ανακτά τη σφριγηλότητα, την ελαστικότητα και τη δομή της, για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα lifting.

2. La Roche-Posay Retinol B3 Serum - Βρες τον εδώ.

Jenny.Gr

Τονωτικός και αναζωογονητικός ορός με Βιταμίνη B3 για απαλό και υγιές δέρμα χωρίς ρυτίδες, ανομοιόμορφη όψη και ατέλειες. Κατάλληλο για καταπολέμιση περιπτώσεων με βαθιές ρυτίδες, ανομοιόμορφη όψη, φωτογήρανση (Σημάδια γήρανσης που έχουν προκληθεί από την έκθεση στον ήλιο).

3. Vichy Liftactiv Specialist B3 Serum - Βρες τον εδώ.

Jenny.Gr

Διορθώνει ορατά τις καφέ κηλίδες, μειώνει τις ρυτίδες και εξισορροπεί τον τόνο. Τα εργαστήρια Vichy δημιούργησαν έναν ορό με υποαλλεργική σύνθεση που περιέχει Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy για ενδυνάμωση και υψηλής συγκέντρωσης συστατικά: 5% Νιασιναμίδη, Γλυκολικό Οξύ, Βιταμίνη Cg και Βιο-Πεπτίδια Κολλαγόνου για τη μειωση της εμφάνισης καφέ κηλίδων, δυσχρωμιών και ρυτίδων. Κατάλληλο για όλους τους φωτότυπους.

4.Avene Hyaluron Activ B3 Concentrated Plumping Serum - Βρες τον εδώ.

Jenny.Gr

Υψηλή συγκέντρωση σε Νιασιναμίδη (6%) και Υαλουρονικό Οξύ (1,5%), ο συμπυκνωμένος ορός γεμίσματος λειαίνει αμέσως το δέρμα και διορθώνει τις ρυτίδες.Ένας ορός με συσφικτική δράση μετά από 15 ημέρες χρήσης.

5. Institut Esthederm Intensive Hyaluronic Serum - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Ο ορός Intensive Hyaluronic γεμίζει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, επαναφέροντας την ενυδάτωση στις ανώτερες στιβάδες του δέρματος. Το Υαλουρονικό οξύ είναι μόριο που βρίσκεται φυσικά στο σώμα και ξεχωρίζει για τις εξαιρετικές βιολογικές του ιδιότητες. Ενεργεί ως χώρος αποθήκευσης νερού, εξασφαλίζοντας σύσφιξη και πυκνότητα στηνεπιδερμίδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.