ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αυτή είναι η νούμερο 1 συνήθεια που θα καθυστερήσει τις ρυτίδες


Ελένη Τσούτση

14 Αυγούστου 2023

Αυτή είναι η νούμερο 1 συνήθεια που θα καθυστερήσει τις ρυτίδες
Instagram/@bizceizleyin
Υπάρχει μια συνήθεια που αν την ακολουθείς πιστά προλαμβάνεις την εμφάνιση των ρυτίδων

Όταν επιλέγουμε μια skincare ρουτίνα ο πρώτος στόχος μας εκτός από το να βελτιώσουμε την όψη της επιδερμίδας μας είναι να την διατηρήσουμε νεανική προλαμβάνοντας τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Η εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο πρόσωπο δεν μπορεί να αποφευχθεί αλλά το ζήτημα είναι να γίνει με ομαλό τρόπο. Μάλιστα, πολλές φορές ακόμη και μικρότερες ηλικίες αντιμετωπίζουν ζητήματα πρόωρης γήρανσης. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι οι λεπτές γραμμές μπορεί να εμφανιστούν και σε νεαρή ηλικία.

Οι δερματολόγοι λοιπόν ορκίζονται σε μία skincare συνήθεια που αν την ακολουθείς πιστά, το δέρμα σου θα παραμείνει φρέσκο.

Ναι είναι αυτή που υποψιάζεσαι! Η καθημερινή εφαρμογή υψηλού SPF. Το αντηλιακό θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας ομορφιάς σου και να το εφαρμόζεις σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χείλη. Αν είσαι πάνω από 40 καλό είναι να επιλέξεις αντιγηραντικά αντηλιακά, τα οποία έχουν φόρμουλες με αντιοξειδωτικά συστατικά που η επιδερμίδα χρειάζεται για να «πολεμήσει» τα σημάδια του χρόνου.

Jenny.Gr
Pexels

Μάλιστα μερικοί δερματολόγοι φτάνουν στο σημείο να δηλώσουν ότι μια ρουτίνα περιποίησης είναι άχρηστη αν δεν υπάρχει αντηλιακό. Το να βρεις το καλύτερο αντηλιακό για το πρόσωπό είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις - υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές εκεί έξω που μπορεί να μπερδευτείς, εμείς σου έχουμε παρακάτω μία λίστα που θα σε κατευθύνει.

Tip: Μην ξεχνάς να απλώνεις το αντηλιακό μισή ώρα πριν την έκθεσή σου στον ήλιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.