ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τελικά το face scrub μπορεί να κάνει κακό στην επιδερμίδα σου;


Ελένη Τσούτση

14 Αυγούστου 2023

Τελικά το face scrub μπορεί να κάνει κακό στην επιδερμίδα σου;
Instagram/@bizceizleyin
Μήπως η απολέπιση του προσώπου δεν είναι και τόσο αθώα;

Στον κόσμο του skincare κυκλοφορούν πολλοί μύθοι και κάθε φορά είμαστε εδώ για να εξετάσουμε αν πρέπει να τους πιστεύουμε. Ένας από αυτούς σχετίζεται με την απολέπιση. Η απολέπιση είναι η διαδικασία απομάκρυνσης νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα με τη χρήση προϊόντων που περιέχουν κόκκους, τα face scrubs.

Τα face scrubs απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα με τη διαδικασία τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Το δέρμα καθαρίζει σε βάθος και «αναπνέει» καλύτερά. Το πρόβλημα με τα face scrubs ξεκινά όταν η απολέπιση γίνεται με λάθος τρόπο καθώς σε αυτή την περίπτωση το δέρμα «τραυματίζεται». Για παράδειγμα, το έντονο τρίψιμο, οι γρήγορες κινήσεις και η πολύ συχνή χρήση των face scrubs μπορούν να βλάψουν τον φραγμό της δέρματος.

Όταν εφαρμόζεις ένα face scrub στο πρόσωπό σου θα πρέπει να γίνεται με απαλές κινήσεις χωρίς να προκαλείται υπερευαισθησία στο δέρμα και ερυθρότητα.

Jenny.Gr
Pexels

Παρακάτω θα βρεις τα σωστά βήματα για την απολέπιση:

  • Πρώτα, καθάρισε το πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας ένα ήπιο τζελ καθαρισμού.
  • Άφησε την επιδερμίδα σου νωπή και άπλωσε μια μικρή ποσότητα από την κρεμα απολεπισης.
  • Στη συνέχεια, κάνε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ για 30 δευτερόλεπτα.
  • Ξέβγαλε το προϊόν χρησιμοποιώντας άφθονο, χλιαρό νερό!
  • Τέλος, και αφού έχεις σκουπίσει ταμποναριστά το δέρμα σου, εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις απολέπιση;

Η καλύτερη συχνότητα για απολέπιση προσώπου είναι 1-2 φορές την εβδομάδα ανάλογα με τις ανάγκες που έχει το δέρμα σου. Καλό είναι να μην υπερβαίνεις τις 2 φορές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.