ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι αλλαγές που κάνουν οι δερματολόγοι στη ρουτίνα τους κάθε φθινόπωρο


Ελένη Τσούτση

18 Σεπτεμβρίου 2023

Οι αλλαγές που κάνουν οι δερματολόγοι στη ρουτίνα τους κάθε φθινόπωρο
Instagram/@valerialipovetsky
Όπως αλλάζει ο καιρός, έτσι πρέπει να αλλάξει και η skincare routine μας

Οι πιο κρύοι μήνες απαιτούν μια ανανέωση στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας και οι δερματολόγοι το γνωρίζουν καλά αυτό. Η ανανέωση είναι η λέξη-κλειδί σε όλους τους τομείς από τα καθημερινά μας outfits μέχρι και την φροντίδα της επιδερμίδας μας.

Αν παρατηρείς ότι το δέρμα σου χρειάζεται ένα boost μετά το καλοκαίρι και να μπει σε νέους ρυθμούς, οι skincare experts σου προτείνουν να κάνεις αλλαγές που θα λειτουργήσουν χαρίζοντας στην επιδερμίδα σου υγεία, φρεσκάδα και λάμψη. Η άφιξη λοιπόν των πιο κρύων μηνών φέρνει διάφορες προκλήσεις για το δέρμα. Γι' αυτό οι δερματολόγοι έχουν ήδη ξεκινήσει τη χειμερινή προστασία της επιδερμίδας τους.

Παρακάτω θα βρεις όλες τις αλλαγές που χρειάζεται να κάνεις για να διατηρήσεις τη λάμψη της επιδερμίδας σου και τη νέα σεζόν:

Πρόσθεσε στη ρουτίνα σου πλουσιότερες ενυδατικές κρέμες για extra ενυδάτωση

«Οι φθινοπωρινές και χειμερινές ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας θα πρέπει να αλλάξουν για να ανταποκρίνονται στις καιρικές συνθήκες και τις αλλαγές του δέρματος. Συχνά, αυτό περιλαμβάνει την προσθήκη πλουσιότερων προϊόντων», αναφέρει η ειδικός Maryam Zamani στο The Stylist.

Η επιλογή πιο παχύρρευστων συνθέσεων θα επιτρέψει στο δέρμα να διατηρήσει αυτή την τόσο απαραίτητη υγρασία για περισσότερο. Συνιστά να ενυδατώνεις το δέρμα τακτικά με μια απαλή φόρμουλα και να την εφαρμόζεις όταν το δέρμα σου είναι ακόμη νωπό για να κλειδώσεις την ενυδάτωση.

Εφάρμοσε μια ενυδατική μάσκα προσώπου για επιπλέον ενυδάτωση

Οι μάσκες αποτελούν βασικό συστατικό της χειμερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας, καθώς οι συνεχείς αλλαγές της θερμοκρασίας με τους σκληρούς χειμερινούς ανέμους και τη θέρμανση των εσωτερικών χώρων μπορεί να έχουν ξηραντική επίδραση στο δέρμα. Μία χρήση μιας ενυδατικής μάσκας που περιέχει υαλουρονικό οξύ εβδομαδιαία για την ενίσχυση της ενυδάτωσης και την αποκατάσταση της φωτεινότητας της επιδερμίδας.

Το μαγικό –συστατικό: ρετινόλη

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι η τέλεια περίοδος για να προσθέσεις τη ρετινόλη στη ρουτίνα σου, ένα συστατικό που θα αναζωογονήσει σε βάθος το δέρμα. Η ρετινόλη θα βελτιώσει απαλά το δέρμα και θα διεγείρει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων για να βοηθήσει στην αναστροφή της βλάβης που προκαλείται από τον ήλιο, με αποτέλεσμα ένα υγιές, ανανεωμένο και λαμπερό δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.