ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πολυγλουταμινικό οξύ: Το skincare συστατικό που είναι 5 φορές πιο ισχυρό από το υαλουρονικό


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

23 Οκτωβρίου 2023

Πολυγλουταμινικό οξύ: Το skincare συστατικό που είναι 5 φορές πιο ισχυρό από το υαλουρονικό
IG @rosiehw
Το πολυγλουταμινικό οξύ υπόσχεται ενυδατωμένο, πυκνό και σφριγηλό δέρμα

Η ενυδάτωση είναι ένα αδιαπραγμάτευτο step στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας. Για να αυξήσουμε τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα, τις περισσότερες φορές επιλέγουμε καλλυντικές φόρμουλες που στη σύστασή τους πρωταγωνιστεί το υαλουρονικό οξύ – ένα από τα πιο διάσημα skincare ενεργά συστατικά. Τώρα, ένα όχι και τόσο δημοφιλές συστατικό ομορφιάς, το πολυγλουταμινικό οξύ (ή εν συντομία PGA) έρχεται να ανταγωνιστεί κατά μέτωπο το υαλουρονικό οξύ.


Το πολυγλουταμινικό οξύ, 5 φορές πιο ενυδατικό από το υαλουρονικό οξύ, είναι το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο των καλλυντικών και η τελευταία εμμονή των skincare addicts. Πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό που εξάγεται από ένα παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό, το nattô, το οποίο παρασκευάζεται από σπόρους σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση.

Το πολυγλουταμινικό οξύ υπόσχεται να γεμίσει το δέρμα, να το κάνει πιο ελαστικό, να μειώσει τις ρυτίδες, να ελαχιστοποιήσει τους πόρους και να μεταμορφώσει ακόμα και την πιο στρεσαρισμένη επιδερμίδα, χαρίζοντάς της υγιή και λαμπερή εμφάνιση.


Πολυγλουταμινικό οξύ vs Yαλουρονικό οξύ

Jenny.Gr
IG @rosiehw


Σε αντίθεση με το υαλουρονικό οξύ, το οποίο υπάρχει σε πολλά μοριακά βάρη, επιτρέποντάς του να έχει πρόσβαση σε όλα τα στρώματα του δέρματος, το GPA έχει μεγαλύτερο μοριακό μέγεθος. Δεν διεισδύει βαθιά αλλά μάλλον μένει στην επιφάνεια. Οι ιδιότητές του λοιπόν περιορίζονται ουσιαστικά στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος. Ωστόσο, το υαλουρονικό οξύ και το πολυγλουταμινικό οξύ, κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, συνδυάζονται συχνά σε καλλυντικές φόρμουλες, για ενισχυμένη ενυδατική δράση, στην επιφάνεια και σε βάθος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.