ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauty secret: Μεταξωτή μαξιλαροθήκη για υγιή μαλλιά και λαμπερό δέρμα


JTeam

18 Οκτωβρίου 2023

Beauty secret: Μεταξωτή μαξιλαροθήκη για υγιή μαλλιά και λαμπερό δέρμα
Instagram/leiasfez
Ένα πολύ παλιό μυστικό που καλό είναι να μάθεις και εσύ

Τα τελευταία χρόνια ακούγεται όλο και περισσότερο το «θαύμα του μεταξωτού μαξιλαριού». Όχι δεν έχει να κάνει με θρησκεία, είναι απλά ένα θαυματουργό trick για αψεγάδιαστα μαλλιά και δέρμα. Μια βραδιά με μεταξωτή μαξιλαροθήκη θα σε κάνει να απαρνηθείς όλα σου τα κλινοσκεπάσματα και να τρέξεις να αναζητήσεις αποκλειστικά μεταξωτά.

Ποια είναι ακριβώς τα πλεονεκτήματα από τη χρήση μεταξωτής μαξιλαροθήκης;

Είναι ένα πολύ παλιό μυστικό ομορφιάς. Το μετάξι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φριζαρίσματος, τον κόμπων και να διατηρήσει σε εξαιρετική κατάσταση το χτένισμα που είχες το προηγούμενο βράδυ. Παρόλα αυτά, τα θετικά δεν σταματούν στα μαλλιά, αλλά ακόμα μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος, να βελτιώσει την υφή του και να λειάνει αρκετά τις ρυτίδες.

Αν αναρωτιέσαι πως όλο αυτό μπορεί να συμβεί, έχει να κάνει μόνο με το υλικό. Το μετάξι ελαττώνει την τριβή μεταξύ της μαξιλαροθήκης και του δέρματος ή των μαλλιών σε σχέση με την τριβή που υπάρχει ανάμεσα σε αυτά και μια βαμβακερή μαξιλαροθήκη. Επίσης το βαμβάκι μπορεί να απορροφήσει περισσότερο από το προϊόν που βάζεις το βράδυ. Με το μετάξι, όλα μένουν στη θέση τους.

Όταν βρισκόμαστε στο «κυνήγι» μεταξωτής μαξιλαροθήκης καλό θα είναι να προσέχουμε για τοξικές βαφές, ψεύτικες ταμπέλες και να αισθανθούμε καλά το ύφασμα στο χέρι μας. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να την πλύνεις στο χέρι ή να την πας στο καθαριστήριο για στεγνό καθάρισμα. Όσο περισσότερο την προσέχεις, τόσο περισσότερο θα σε προσέχει και αυτή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.