ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πες αντίο στα φριζαρισμένα μαλλιά, με αυτά τα top προϊόντα


Ελένη Τσούτση

14 Σεπτεμβρίου 2023

Πες αντίο στα φριζαρισμένα μαλλιά, με αυτά τα top προϊόντα
Instagram/@onparledemode
Ταλαιπωρήσε από το φριζάρισμα; Τα παρακάτω προϊόντα περιποίησης είναι ιδανικά για να τα εντάξεις στην ρουτίνα σου

Δυσκολεύεσαι να διατηρήσεις το χτένισμά σου λείο εξαιτίας του φριζαρίσματος; Μην ανησυχείς γιατί όλα ξεκινούν από τη τάξη που θα βάλεις στη καθημερινή φροντίδα των μαλλιών σου. Τα προϊόντα –κλειδιά που αξίζει να έχεις στο οπλοστάσιό σου είναι κατά του φριζαρίσματος και στόχο έχουν να σφραγίσουν την επιδερμίδα της τρίχας, να διατηρήσουν την υγρασία και οι άκρες να δείχνουν λαμπερές χωρίς το ενοχλητικό «φούντωμα».

Ποιοι είναι οι παράγοντες που προκαλούν τα φριζαρισμένα μαλλιά;

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι ένοχοι πίσω από τα φριζαρισμένα μαλλιά: η υγρασία, η ξηρότητα, το DNA και το αν είναι ήδη ταλαιπωρημένα. Τα μαλλιά απορροφούν την υγρασία από το περιβάλλον και σε καιρό με πολύ υγρασία, υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση μορίων νερού στον αέρα.

Καθώς τα μαλλιά απορροφούν την υπερβολική υγρασία, η τρίχα αρχίζει να διογκώνεται και να φριζάρει. Ακόμη, το φριζάρισμα μπορεί επίσης να προκληθεί από ξηρά μαλλιά. Σύμφωνα με τους hair experts, τα μαλλιά που στερούνται υγρασίας θα «φουσκώσουν».

Jenny.Gr

Παρατηρείς ότι τα μαλλιά σου έχουν γίνει πιο φριζαρισμένα με τον καιρό; Η ξηρότητα είναι επίσης υπεύθυνη για αυτό. Καθώς η παραγωγή ελαίου στο τριχωτό της κεφαλής μειώνεται με την ηλικία, υπάρχει λιγότερο φυσικό σμήγμα που θρέφει τον άξονα της τρίχας, προκαλώντας τα μαλλιά που αισθάνονται εύθραυστα και είναι επιρρεπή στο φριζάρισμα.

Το DNA παίζει και εδώ σημαντικό ρόλο. Αν έχεις μαλλιά σγουρά ή με waves, είναι πιο ευαίσθητα στο φριζάρισμα. Αυτοί οι τύποι μαλλιών έχουν μια πιο ανομοιόμορφη επιφάνεια, η οποία επιτρέπει στην υγρασία να διεισδύσει και να διαταράξει την λεία δομή της τρίχας.

Λειτουργούν πραγματικά τα προϊόντα κατά του φριζαρίσματος;

Όποια και αν είναι η αιτία του φριζαρίσματος, η καλή περιποίηση των μαλλιών μπορεί πραγματικά να τιθασεύσει το φούσκωμα. Τα περισσότερα προϊόντα κατά του φριζαρίσματος επιτρέπουν στα μαλλιά να διατηρήσουν την υγρασία και να παραμείνουν λεία για περισσότερο χρόνο.

Βρες παρακάτω τη λίστα με τα προϊόντα που αξίζει να βάλεις στη ρουτίνα σου:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.