ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauté την Κυριακή: 3 DIY scrubs για απαλά και σαρκώδη χείλη


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

29 Οκτωβρίου 2023

Beauté την Κυριακή: 3 DIY scrubs για απαλά και σαρκώδη χείλη
IG @hannaschonberg
Φτιάξε το δικό σου scrub χειλιών και αναζωογόνησε την εμφάνιση των χειλιών σου

Είμαι σίγουρη πώς φροντίζεις την επιδερμίδα σου καθημερινά, σε πρόσωπο και σώμα. Yπάρχουν όμως κάποια σημεία, όπως η περιοχή των χειλιών, που συχνά αμελούνται. Τα χείλη για να δείχνουν υπέροχα και να αισθάνονται όμορφα και απαλά πέρα από ενυδάτωση, χρειάζονται τακτική απολέπιση (όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα)

Μπορείς μάλιστα να φτιάξεις στο σπίτι μόνη σου το δικό σου scrub χειλιών με απολύτως φυσικά συστατικά που είναι βέβαιο ότι έχεις ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σου. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να τα καταφέρεις - είναι πραγματικά φιλικό για αρχάριους.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και να δημιουργήσεις το δικό σου scrub χειλιών, εστίασε σε αυτές τις 4 συμβουλές:

Να είσαι πάντα ευγενική

Να θυμάσαι ότι η βλεννογόνος των χειλιών είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή. Επομένως, μην τρίβεις τα χείλη σου με δύναμη και μην χρησιμοποιείς υπερβολικά επιθετικά συστατικά, όπως χοντρό αλάτι.

Scrub απολέπισης χειλιών με ζάχαρη και μέλι

Είναι η κλασική συνταγή, πολύ γρήγορη και πάντα αποτελεσματική. Πρόσθεσε λίγη ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, άπλωσε την πάστα στα χείλη, κάνε μασάζ, άφησε την να δράσει για λίγα λεπτά και τέλος... Μπορείς να την ξεπλύνεις ή ακόμα και να την φας.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Scrub χειλιών με τσίλι για όγκο

Εάν ο στόχος σου είναι ο όγκος και θέλεις πιο σαρκώδη χείλη, εμπλούτισε το scrub με ζάχαρη και μέλι με μια πρέζα τσίλι . Με την αγγειοδιασταλτική του δράση θα αποκτήσεις άμεσα πιο γεμάτα χείλη. Πρόσεξε όμως: να χρησιμοποιείς πολύ λίγη ποσότητα, να μην το εφαρμόζεις συχνά και να το αποφύγεις εντελώς αν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή σκασμένα χείλη.

Scrub χειλιών με ζάχαρη και βούτυρο κακάο

Εδώ είναι το scrub για εσένα που βαριέσαι τα πολλά-πολλά. Μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και σε κάθε περίσταση, ακόμα και έξω από το σπίτι: το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα φακελάκι ζάχαρη και ένα lip balm βούτυρο κακάο. Βούτηξε την άκρη του lip balm στη ζάχαρη και θα έχεις αμέσως ένα scrub να περάσεις στα χείλη σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.