ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ενυδάτωση προσώπου: Τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για κάθε τύπο δέρματος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

2 Νοεμβρίου 2023

Ενυδάτωση προσώπου: Τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για κάθε τύπο δέρματος
Οι ανάγκες κάθε επιδερμίδας είναι απόλυτα εξατομικευμένες, επομένως κάθε ρουτίνα φροντίδας διαφορετική

Το κλασικό «less is more» μπορεί επίσης να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη φροντίδα και την ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου. Στην πραγματικότητα, η χρήση ενυδατικής κρέμας μετά τον ορό μπορεί να μην είναι πλέον απαραίτητη - θεωρούμε, ωστόσο, ότι αυτός δεν είναι ένας καθολικός κανόνας που ισχύει για όλες τις περιπτώσεις και ότι η επιτυχία της περιποίησης της επιδερμίδας έγκειται στην εξατομίκευση της ρουτίνας.

Από αυτή την άποψη, η δερματολόγος Natalia Jimenez του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ramón y Cajal στη Μαδρίτη, στο βιβλίο της Ponte en tu piel (Aguilar) καταρρίπτει ορισμένους μύθους για την περιποίηση του δέρματος, ένας από τους οποίους αφορά στην ανάγκη να χρησιμοποιείται πάντα κρέμα για την ενυδάτωση του δέρματος στο πρόσωπο.

«Για πολύ καιρό πίστευαν ότι ήταν απαραίτητη η χρήση τόσο του ορού όσο και της ενυδατικής κρέμας, υπονοώντας με μια ορισμένη έννοια ότι ο ορός δεν ήταν ένα πλήρες προϊόν. Αυτό όμως είναι ένας μύθος, γιατί μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που δεν χρειάζονται την ενυδατική κρέμα και ο ορός είναι αρκετός», εξήγησε η γιατρός.

Προφανώς, κάθε κατάσταση πρέπει να αναλύεται ειδικότερα: υπάρχει δέρμα που χρειάζεται και τα δύο προϊόντα , αλλά σε περιπτώσεις όπως της λιπαρής επιδερμίδας, η χρήση του ορού μόνο μπορεί να είναι επαρκής. Αντίθετα, στην περίπτωση των γυναικών που θελουν να αντιμετωπίσουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης, μπορεί να αρκεί να χρησιμοποιούν μόνο μια κρέμα ρετινόλης τη νύχτα.

«Πάντα πιστεύαμε ότι ο ορός είχε υψηλότερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών από την κρέμα, αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Για παράδειγμα, ένας ορός βιταμίνης C μπορεί να είναι λιγότερο συμπυκνωμένος από μια κρέμα με ρετινόλη», επισήμανε η γιατρός.

Jenny.Gr

Η περίπτωση του λιπαρού δέρματος

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αρκεί να χρησιμοποιείται μόνο ορό με AHA ή ρετινόλη χωρίς κάποια άλλη προσθήκη κρέμας, ειδικά τη νύχτα . Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν υπάρχουν δερματικές ανησυχίες κάθε τύπου να υπάρχει η συμβουλή και η καθοδήγηση από εξειδικευμένο δερματολόγο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.