ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η κρέμα αντιγήρανσης που προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε ηλικία


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

2 Νοεμβρίου 2023

Η κρέμα αντιγήρανσης που προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε ηλικία
Η κρέμα αντιγήρανσης λειτουργεί πραγματικά, αρκεί να επιλέξεις την κατάλληλη για εσένα και τις ανάγκες τις επιδερμίδας σου

Η υγεία του δέρματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες, καθώς και με μια στρατηγικά μελετημένη ρουτίνα ομορφιάς. Για την αντιμετώπιση των σημαδιών της γήρανσης, σύμμαχος είναι η αντιγηραντική κρέμα προσώπου, που επιλέγεται με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας και κυρίως με βάση την ηλικία.
Η διαφορά έγκειται κυρίως στις φόρμουλες, καθεμία από τις οποίες στοχεύει στη βελτίωση συγκεκριμένης ένδειξης γήρανσης, όπως πρώιμες λεπτές γραμμές, σκούρες κηλίδες, θαμπή όψη.

Πότε πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς μια αντιρυτιδική κρέμα;

Εάν ο στόχος σου είναι να αποφύγεις το σχηματισμό ρυτίδων, ξεκίνα να εφαρμόζεις μια αντιρυτιδική κρέμα μόλις δεις τα πρώτα σημάδια, που συνήθως εμφανίζονται γύρω στην ηλικία των 20 ετών. Δεδομένου ότι πρέπει να είσαι εξαιρετικά προσεκτική όταν δοκιμάζεις νέα προϊόντα, θα ήταν ωφέλιμο να ξεκινήσεις να τεστάρεις ένα ενεργό συστατικό κάθε φορά, αντί να επιλέγεις προϊόντα πολλαπλών δράσεων.

Εάν για παράδειγμα αρχίσεις να χρησιμοποιείς ρετινόλη ( η οποία είναι ιδανική για χρήση περίπου στην ηλικία των 30 ετών), απόφυγε ή μειώσε την απολέπιση που κάνεις στο δέρμα σου μέχρι να εξοικειωθεί η επιδερμίδα σου με το συστατικό και να το συνηθίσει. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, απόφυγε τη χρήση ρετινόλης και δείξε την προτίμησή σου σε άλλα ισχυρά ενεργά συστατικά, όπως βιταμίνη C ή γλυκολικό οξύ.

Jenny.Gr

Ποια συστατικά πρέπει να αναζητήσεις σε μια αντιρυτιδική κρέμα

Μια αποτελεσματική αντιρυτιδική κρέμα λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου, ενώ αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος.
Πεπτίδια , αυξητικοί παράγοντες, βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ είναι τα συστατικά που, σύμφωνα με τους skin experts, εμπεριέχονται στη σύνθεση της ιδανικής αντιρυτιδικής κρέμας για το δέρμα των κάτω των 50 ετών.

Οι φόρμουλες με αυτά τα συστατικά χρειάζονται χρόνο για να κάνουν ορατά τα αποτελέσματά τους, αλλά συνδυαστικά με την υπόλοιπη skincare routine προσφέρουν μοναδικά οφέλη. Σκέψου για παράδειγμα: όταν κάνεις απολέπιση και ενυδατώνεις το δέρμα σου, θα παρατηρείς σίγουρα ότι το δέρμα σου δείχνει πιο σφριγηλό, φωτεινό και ελαστικό και το πρόσωπο φαίνεται καθολικά νεότερο. Πρέπει επίσης να φροντίζεις το δέρμα σου, προστατεύοντάς το από τις βλαβερές ακτίνες UV με συνεχή χρήση αντηλιακού: Δεν έχει σημασία ποια αντιρυτιδική κρέμα εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου το βράδυ, η εφαρμογή SPF σε καθημερινή βάση το επόμενο πρωί είναι απολύτως απαραίτητη για ένα εξασφαλίσεις ένα δέρμα που διατηρεί τη νεότητά του στο πέρασμα του χρόνου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.