ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Kojic Acid: Το trending now συστατικό περιποίησης υπόσχεται ομοιόμορφο χρωματικό τόνο δέρματος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

3 Νοεμβρίου 2023

Kojic Acid: Το trending now συστατικό περιποίησης υπόσχεται ομοιόμορφο χρωματικό τόνο δέρματος
Το kojic acid έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές για την ιδιότητά του να αποχρωματίζει τις καφέ κηλίδες

Η έκθεση στον ήλιο έχει μια σειρά από επιπτώσεις για το δέρμα μας – άλλες θετικές και άλλες όχι και τόσο. Οι μήνες που μας πέρασαν μας βρήκαν να αφιερώνουμε ώρες παραμονής στην παραλία κάτω από τις επιβλαβής ακτίνες του ήλιου. Το γεγονός αυτό, όταν δεν γίνεται με προστατευτικά μέσα (χρήση αντηλιακού) και με μέτρο, οδηγεί ενδεχομένως στον σχηματισμό πρόωρων λεπτών γραμμών, καρκίνο του δέρματος και υπερμελάγχρωση.

Γνωστές και ως καφέ κηλίδες ή κηλίδες ηλικίας, η υπερμελάγχρωση προκαλείται από υπερπαραγωγή μελανίνης και εκδηλώνεται ως μπαλώματα που έχουν πιο βαθύ χρώμα από τον φυσικό τόνο του δέρματός μας.Εκτός από τη λήψη προστατευτικών μέτρων, όπως πάντα η χρήση SPF και η επιλογή του self-tanning έναντι του πραγματικού, οι υπάρχοντες σκούρες κηλίδες μπορούν να φωτίσουν με τη βοήθεια του kojic acid, ενός συστατικού περιποίησης της επιδερμίδας που σημειώνει αύξηση της δημοτικότητας στα social media.

Τι είναι το kojic acid και πόσο αποτελεσματικό είναι;

Το kojic acid είναι μια φυσική ουσία που στην πραγματικότητα παρασκευάζεται από μύκητες που χρησιμοποιούνται συνήθως σε συστατικά περιποίησης δέρματος. Πρόκειται για ένα δημοφιλές συστατικό σε ορούς, κρέμες και, πιο πρόσφατα, σε σαπούνια που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της υπερμελάγχρωσης. Μόλις το kojic acid διεισδύσει στο δέρμα, μπλοκάρει την παραγωγή τυροσινάσης, ενός ενζύμου ζωτικής σημασίας για την παραγωγή μελανίνης.

Jenny.Gr

Τις περισσότερες φορές, το kojic acid συνδυάζεται με άλλα συστατικά όπως το τρανεξαμικό οξύ, η νιασιναμίδη και η ρίζα γλυκόριζας. Η συνέπεια και η υπομονή στην εφαρμογή είναι βασικά χαρακτηριστικά για τη βελτίωση των ανεπιθύμητων σκούρων κηλίδων. Η υπερμελάγχρωση μπορεί να είναι επίμονη και συχνά απαιτεί χρόνο και επιμέλεια για να επιτύχουμε τον στόχο μας για μια πιο φωτεινή και χρωματικά ομοιόμορφη επιδερμίδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.