ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Λεμφικό μασάζ προσώπου: Τo τελετουργικό ομορφιάς που λατρεύουν οι stars και τα τεράστια οφέλη του


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Νοεμβρίου 2023

Λεμφικό μασάζ προσώπου: Τo τελετουργικό ομορφιάς που λατρεύουν οι stars και τα τεράστια οφέλη του
Pexels
Το λεμφικό μασάζ είναι ήδη γνωστό για τα οφέλη και την ευεξία που προσφέρει συνολικά στο σώμα και τον οργανισμό, ξέρεις όμως πώς να το κάνεις σωστά;

Σήκωσε το χέρι σου αν, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου, έχεις πειραματιστεί με κάποιο μυστικό ομορφιάς που έγινε δημοφιλές εξαιτίας της δημοσιοποίησής του μέσω κάποιας αγαπητής celebrity. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με το λεμφικό μασάζ για το πρόσωπο το οποίο έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των γυναικών που γοητεύονται από τον κόσμο της ομορφιάς και σπεύδουν να διαπιστώσουν τα οφέλη του.

Πώς να αποσυμφορίσεις το πρόσωπό σου με ένα μασάζ

Το λεμφικό μασάζ είναι ήδη γνωστό για τα οφέλη και την ευεξία που προσφέρει συνολικά στο σώμα και τον οργανισμό. Πρόκειται, ωστόσο, για μια τεχνική που μπορεί να πραγματοποιηθεί και στο πρόσωπο με τη βοήθεια των χεριών σου ή ενός ειδικού beauty tool, αποδίδοντας εξαιρετικά αποτελέσματα στην αποσυμφόρηση της περιοχής από την κατακράτηση υγρών, τόνωση της μικροκυκλοφορίας χαλάρωση των μυών του προσώπου, καθώς και μείωση του πρηξίματος και των σακούλων κάτω από τα μάτια.

Οι απαραίτητητες κινήσεις για το πρόσωπο

Αφού καθαρίσεις και τονώσεις το δέρμα σου, ξεκίνησε απλώνοντας ένα λεπτό στρώμα ελαίου στο πρόσωπο – αυτή η πρακτική διευκολύνει τις κινήσεις που θα κάνεις με τη βοήθεια ενός εργαλείου ομορφιάς ή με τα χέρια μου , ανάλογα με τις ανάγκες ή τον διαθέσιμο χρόνο σου. Ξεκίνησε κάνοντας μασάζ στον λαιμό και στους πλάγιους τραχηλικούς λεμφαδένες, χρησιμοποιώντας μια ανοδική κίνηση που θα επαναλάβεις 5 φορές για να τους βοηθήσει να «αδειάσουν».

Jenny.Gr

Στη συνέχεια, κινήσου προς το περίγραμμα του οβάλ , ενεργώντας με χαλαρωτικές κινήσεις μέχρι να φτάσεις σε όλες περιοχές του προσώπου. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην εύθραυστη περιοχή γύρω από τα μάτια – οι κινήσεις σου πρέπει να είναι άκρως απαλές κι ευγενικές. Τέλος, το τόξο των φρυδιών και οι ρυτίδες του μετώπου , πρέπει να αντιμετωπιστούν και σε αυτή την περίπτωση με ανοδικές κινήσεις με χαλαρωτική δράση. Για να ολοκληρώσεις το τελετουργικό, εφάρμοσε στο δέρμα σου μια γενναιόδωρη στρώση κρέμας με ενυδατική και θρεπτική δράση.

Τα απαραίτητα εργαλεία ομορφιάς για να κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου

Το μασάζ προσώπου είναι το ιδανικό εργαλείο ομορφιάς για την εκτέλεση διαφορετικών ελιγμών στο πρόσωπο με λεπτό και αποτελεσματικό τρόπο. Χειροκίνητο ή hi-tech, για να επιλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. Χρυσός κανόνας: η συνέπεια στην εφαρμογή του λεμφικού μασάζ θα σου αποδείξει την αποτελεσματικότητά του.

Jenny.Gr

Έλαια και κρέμες

Εξίσου θεμελιώδης για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του τελετουργικού είναι η επιλογή της κρέμας ή του ελαίου που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.