ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Περίγραμμα ματιών: Πώς να μειώσεις αποτελεσματικά το πρήξιμο κάτω από τα μάτια


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

16 Νοεμβρίου 2023

Περίγραμμα ματιών: Πώς να μειώσεις αποτελεσματικά το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
Συμβουλές για ένα πιο ξεκούραστο, φωτεινό και νεανικό βλέμμα

Είναι αλήθεια πως ο χρόνος αποτυπώνει στο πρόσωπό μας τη ζωή και όλες μας τις εμπειρίες. Υπάρχουν οι λεγόμενες ρυτίδες της ευτυχίας, που εμφανίζονται γύρω από τα μάτια, και πιο συγκεκριμένα στα πλάγια, όλες τις φορές που γελάμε μέσα από την ψυχή μας. Και μετά είναι και οι φορές που στην περιοχή γύρω από τα μάτια «γράφουν» τα ξενύχτια μας: πρησμένα μάτια και μαύροι κύκλοι.

Δύο ψεγάδια τα οποία προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία σε εμάς τις γυναίκες, δεδομένου ότι στην λεπτή, ευαίσθητη και εύθραυστη επιδερμίδα της περιοχής γύρω από τα μάτια εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Και το ερώτημα που μας απασχολεί είναι αν αρκεί μόνο η εφαρμογή μιας εξειδικευμένης κρέμας ματιών για να βελτιώσουμε την όψη και την ποιότητα της επιδερμίδας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η κρέμα για το περίγραμμα των ματιών

Μια κρέμα που ανταποκρίνεται στις εξατομικευμένες ανάγκες της περιοχής των ματιών κάθε γυναίκας είναι απολύτως απαραίτητη. Ωστόσο, οι κινήσεις και ο τρόπος εφαρμογής της είναι εξίσου σημαντικός.

Μετά την εφαρμογή της κρέμας που έχουμε επιλέξει για το περίγραμμα των ματιών, μερικές ασκήσεις face gym βοηθούν στην αποσυμφόρηση της περιοχής και στη μείωση του οιδήματος που με το πέρασμα του χρόνου μετατρέπεται στις λεγόμενες σακούλες κάτω από τα μάτια. Οι ειδικοί στη γυμναστική προσώπου συνιστούν οι ασκήσεις να εκτελούνται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για περίπου ένα λεπτό.

  • 1η άσκηση: Τοποθέτησε τον δείκτη των δακτύλων σου κάτω από τα μάτια με ελαφριά πίεση και ανοιγόκλεινε συνεχώς τις βλεφαρίδες. Θα νιώσεις τον κόγχο μυ να ενεργοποιείται.
  • 2η άσκηση: Ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του ματιού, μετακίνησε το δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο μαζί σαν να θέλεις να σχεδιάσεις ένα μικρό κύμα, κινούμενη προς τα έξω μέχρι να φτάσεις στους κροτάφους. Αυτή η άσκηση, η οποία επομένως περιλαμβάνει την περιστροφή των δακτύλων κατά μισή στροφή καθώς κινούνται, χρησιμεύει για την τόνωση του λεμφικού συστήματος.
Jenny.Gr
IG @ mrslauea

Περίγραμμα ματιών: πώς να το μειώσεις το πρήξιμο

Ας καταρρίψουμε αμέσως έναν μύθο: η κρέμα περιγράμματος ματιών δεν εφαρμόζεται πάντα από μέσα προς τα έξω, όπως συνήθως πιστεύεται. Η εφαρμογή, στην πραγματικότητα, αλλάζει ανάλογα με τον στόχο. Για να αποσυμφορήσεις και να μειώσεις το πρήξιμο στο περίγραμμα των ματιών είναι πιο λειτουργικό να απλώνεις τον ορό από έξω προς τα μέσα, ενώ για να ανυψώσεις και να λειάνεις το δέρμα είναι προτιμότερο να κάνεις την αντίθετη κίνηση, επομένως από το μέσα προς τα έξω

Κρέμα ή ορός;

Ο ορός είναι πιο κατάλληλος το βράδυ γιατί έχει πιο ελαφριά υφή και δεν κουράζει τη λεμφική παροχέτευση που επιβραδύνεται το βράδυ, ενώ τα προϊόντα κρέμας είναι ιδανικά το πρωί για να φωτίσουν την όψη ή να δώσουν στην επιδερμίδα τα απαραίτητα ενεργά συστατικά για αποτελεσματική αντιγηραντική δράση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.