ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι 4 κινήσεις που διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Νοεμβρίου 2023

Οι 4 κινήσεις που διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα
IG @kendalljenner
Οι κινήσεις μασάζ που αν εφαρμόζεις καθημερινά ενισχύουν το κολλαγόνο, χαρίζοντας πιο σφιγηλό δέρμα

Όπως σίγουρα γνωρίζεις, από την ηλικία των 25 ετών, η φυσική παραγωγή κολλαγόνου της επιδερμίδας σταδιακά μειώνεται. Το δέρμα επομένως γίνεται λιγότερο σφριγηλό και λιγότερο ελαστικό με τα χρόνια.

Όμως αυτή η «πολύτιμη» πρωτεΐνη είναι απολύτως απαραίτητη για μια νεανική εμφανιση της επιδερμίδας, αλλά και για τη διατήρηση της ελαστικότητας των αρθρώσεων και φυσικά, για όλους τους συνδετικούς ιστούς του σώματος.

Ενισχύοντας τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου

Η τόνωση των ιστών μέσω του μασάζ είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος. Αυτή η εξαιρετική πράξη φροντίδας αυξάνει φυσικά την παραγωγή κολλαγόνου, αφιερώνοντας αποκλειστικά από 2 έως 10 καθημερινά στην πρωινή ή βραδινή σου ρουτίνα περιποίησης.


Οι 4 κινήσεις που χαρίζουν σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα

Jenny.Gr

Κυκλικές κινήσεις

Ξεκίνα εφαρμόζοντας ένα έλαιο προσώπου, ιδανικά ενισχυμένο με συστατικά αντιγήρανσης. Στη συνέχεια, ενίσχυσε τους ιστούς με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο: στο μέτωπο, τα μάγουλα, το πηγούνι, πάνω από τα χείλη και μπορείς επίσης να λειάνεις παράλληλα και το περίγραμμα των ματιών.

Τσιμπηματάκια

Κάνε μικρά και ελαφρά τσιμπηματάκια στην επιδερμίδα του προσώπου σου χρησιμοποιώντας τους αντίχειρες και τους δείκτες σου. Μπορείς επίσης να επαναλάβεις αυτή την κίνηση σε όλο το πρόσωπο. Στα ζυγωματικά, για παράδειγμα, πιέσε με περισσότερη ένταση για να ενεργοποιήσεις τη μικροκυκλοφορία του αίματος, χωρίς όμως να τραυματίσεις το δέρμα.

Λείανση

Στη συνέχεια πρέπει να δουλέψεις με κινήσεις που λειαίνουν την επιδερμίδα σε όλη την έκταση του προσώπου και τον λαιμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο οβάλ του προσώπου.

Χτυπηματάκια

Για να ολοκληρώσεις τη διαδικασία δίνοντας ένα ισχυρό boost στην αιμάτωση της περιοχής, εφάρμοσε γρήγορα και απαλά χτυπηματάκια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.