ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Έλαιο προσώπου: Πώς να επιλέξεις το καταλληλότερο για τον δικό σου τύπο δέρματος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Νοεμβρίου 2023

Έλαιο προσώπου: Πώς να επιλέξεις το καταλληλότερο για τον δικό σου τύπο δέρματος
IG @irinashayk
Το λάδι προσώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους δέρματος, αρκεί να επιλέξεις την κατάλληλη φόρμουλα

Το έλαιο προσώπου είναι μια αγαπημένη beauty προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης των γυναικών με ξηρή επιδερμίδα. Αντίθετα, όσες γυναίκες έχουν μεικτό ή λιπαρό δέρμα με τάση ακμής το αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη δυσπιστία. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό το υπερ-ενυδατικό ελιξίδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες μας. Το σημαντικό, για να επιλέξεις το πιο αποδοτικό για τον δικό σου τύπο δέρματος, είναι να ελέγξεις τα συστατικά και να επιλέξεις την πιο κατάλληλη υφή . Μάλιστα, στην αγορά υπάρχουν ενισχυμένες συνθέσεις ελαίων προσώπου, οι οποίες περιλαμβάνουν ενεργά συστατικά που κάνουν πολύ περισσότερα από το να θρέφουν μόνο το δέρμα.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το λάδι προσώπου


Είναι ένα προϊόν που αποτελείται από μεγάλα μόρια τα οποία, από τη φύση τους λειτουργούν φράζοντας τους πόρους. Γι' αυτό πρέπει να εφαρμόζεται πάντα ως το τελευταίο βήμα της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας, με σκοπό να «σφραγίσει» την ενυδάτωση που παρέχουν το essence, ο ορός και η κρέμα. Επομένως, εάν σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις τον ορό με ένα λάδι προσώπου, θα σου πρότεινα να το αποφύγεις. Μην το εφαρμόσεις ποτέ σε καθαρό δέρμα, νομίζοντας ότι του παρέχεις θρέψη γιατί θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, μια σταγόνα προϊόντος μπορεί να προστεθεί στην ενυδατική κρέμα και να αναμειχθεί στην παλάμη του χεριού σου πριν εφαρμοστεί στο πρόσωπο. Επιπλέον, είναι καλύτερο και πιο αποτελεσματικό να το χρησιμοποιείς πάντα το βράδυ.

Για το τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το λάδι είναι μια εξαιρετική βάση εάν θέλεις να κάνεις μασάζ χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία (gua sha, facial jade roller κ.α.). Εάν μάλιστα περιέχει αιθέρια έλαια, τότε είναι τέλειο για να μεταφέρει τα χαλαρωτικά οφέλη της αρωματοθεραπείας.

Το κατάλληλο λάδι προσώπου για εσένα που έχεις ξηρό δέρμα

Επίλεξε προϊόντα που περιέχουν υψηλότερο ποσοστό βασικών λιπαρών οξέων και βιταμίνης Ε, καθώς το ξηρό δέρμα έχει συνήθως προβλήματα με τον φραγμό του δέρματος. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα και τα κεραμίδια μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση και στην πρόληψη της απώλειας νερού. Άλλα εξαιρετικά συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις είναι τα έλαια από σπόρους σταφυλιού, σκουαλένιο, marula, τριαντάφυλλο και έλαια jojoba.

Jenny.Gr
IG @irinashayk

Το κατάλληλο λάδι προσώπου για εσένα που έχεις λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα

Αν έχεις λιπαρό δέρμα θα πρέπει πάντα να επιλέγεις μια ελαφριά φόρμουλα και να επικεντρώνονται σε συστατικά όπως το tea tree, το σαλικυλικό οξύ, τα ρετινοειδή και τα Ω-6 που όχι μόνο κρατούν μακριά τις ατέλειες αλλά ρυθμίζουν παράλληλα την έκκριση σμήγματος.

Το κατάλληλο λάδι προσώπου για εσένα που έχεις ευαίσθητο δέρμα

Παρόλο που τα περισσότερα έλαια προσώπου είναι κυρίως φυτικής προέλευσης , αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό. Για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις, απλώς μείνε μακριά από προϊόντα που περιέχουν αρωματικά αιθέρια έλαια, τα οποία συχνά προκαλούν δερματικά εξανθήματα και ερεθισμόυς. Είναι προτιμότερο να επιλέις ηρεμιστικές και προστατευτικές φόρμουλες, με σκουαλάνιο, marula , βιταμίνη Ε, τριανταφυλλιά και jojoba.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.