ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Καστορέλαιο: Οι μοναδικές του ιδιότητες για το δέρμα, τα μαλλιά και τα φρύδια


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

22 Νοεμβρίου 2023

Καστορέλαιο: Οι μοναδικές του ιδιότητες για το δέρμα, τα μαλλιά και τα φρύδια
IG @camilamorrone
Τα οφέλη του καστορέλαιου είναι πράγματι πολλά και αξίζει να τα γνωρίζεις

Πολλά πράγματα έχουν ειπωθεί, λέγονται και θα συνεχίσουν να λέγονται για το καστορέλαιο. Και είναι γεγονός ότι πολλά από αυτά που πιθανότατα έχεις ακούσει, αληθεύουν. Από την Κλεοπάτρα που το χρησιμοποιούσε για να κάνει ντεμακιγιάζ, τις γιαγιάδες μας που το έβαζαν σε βλεφαρίδες και φρύδια, μέχρι το ότι μπορεί να δυναμώσει τα μαλλιά και να διεγείρει τον ρυθμό ανάπτυξής τους. Ως ένα δημοφιλές συστατικό περιποίησης σε όλο τον κόσμο - ειδικά στην Ινδία όπου χρησιμοποιείται για τελετουργικά της Αγιουρβέδα- έχει μυθολογική αύρα και πολλές «μαρτυρίες» που δικαιολογούν την επιτυχία του στον κόσμο της ομορφιάς. Είναι λοιπόν απαραίτητο να γνωρίζουμε τα οφέλη του όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε σε μαλλιά, δέρμα και φρύδια.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και κάνει καλό στο δέρμα

Το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε και έχει λιπιδική δομή, επομένως οι μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες είναι κάτι παραπάνω από επιβεβαιωμένες. Επιπλέον, έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες , οι οποίες βοηθούν στην αποφυγή των κρουσμάτων σμηγματορροϊκής δερματίτιδας και ροδόχρου ακμής. Όμως, υπάρχουν ορισμένες πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν το πρόκειται να εφαρμοστεί στο δέρμα: Όντας έλαιο, ενυδατώνει το δέρμα, δίνοντάς του μια πιο απαλή και πιο ενυδατωμένη όψη, αλλά χρειάζεται προσοχή όταν προορίζεται για χρήση σε λιπαρό με τάση ακμής δέρμα , γιατί τόσο τα λιπαρά οξέα όσο και η βιταμίνη Ε μπορούν να επιδεινώσουν την ακμή, προκαλώντας εξάρσεις.

Οι χρήσεις του για τα μαλλιά

Η χρήση καστορελαίου στα μαλλιά είναι ίσως αυτή που προκαλεί τις περισσότερες συζητήσεις και αντικρουόμενες απόψεις. Το καστορέλαιο είναι μαλακτικό, ως εκ τούτου ενυδατώνει τις ίνες της τρίχας και βελτιώνει την ελαστικότητά της, μειώνοντας την εμφάνιση ψαλίδας και σχισμένων άκρων . Όντας πλούσιο σε λιπαρά οξέα, θρέφει το θυλάκιο, κάνοντας τα μαλλιά να γίνουν πιο υγιή και δυνατά, επομένως το καστορέλαιο μπορεί να εφαρμοστεί με ελαφρύ μασάζ και στο τριχωτό της κεφαλής για την ενεργοποίηση της μικροκυκλοφορίας και την ενυδάτωση του δέρματος.

Jenny.Gr
IG @camilamorrone

Δυναμώνει τις βλεφαρίδες και τα φρύδια

Λόγω της πλούσιας σε βιταμίνη Ε σύνθεσής του, το καστορέλαιο με συσηματική καθημερινή χρήση βελτιώνει την πυκνότητα των τριχών στα φρύδια και ενισχύει το πάχος τους. Αλλά αν πρόκειται για εφαρμογή του στις βλεφαρίδες, είναι απαραίτητο η περιοχή να είναι πολύ καθαρή και στεγνή, προτού απλωθεί προσεκτικά μια πολύ μικρή ποσότητα καστορελαίου ώστε να μην μπει προιόν στο μάτι

Το καστορέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξής:

  • Πρόσθεσε μερικές σταγόνες στο σαμπουάν για να βελτιώσεις την ενυδάτωση των μαλλιών
  • Ως ενυδατικό για τα νύχια και τα πετσάκια
  • Ως ενυδατική μάσκα για χέρια και πόδια. Απλώς εφάρμοσε το καστορέλαιο και κάλυψε τις περιοχές με γάντια και βαμβακερές κάτσες αντίστοιχα για να βελτιώσεις τη διείσδυσή του στο δέρμα.
  • Για να ενισχύσεις την ενυδατική δράση της κρέμας προσώπου και σώματος, πρόσθεσε μερικές σταγόνες καστορέλαιο στο προϊόν πριν την εφαρμογή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.