ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 skincare trends που έρχονται δυναμικά το 2024


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

27 Νοεμβρίου 2023

5 skincare trends που έρχονται δυναμικά το 2024
IG @oliviapalermo
Ανακάλυψε τις 5 τάσεις που θα μας απασχολήσουν σχετικά με την περιποίηση της επιδερμίδας

Βρισκόμαστε μόλις ένα μήνα προτού καλωσορίσουμε το 2024 και μαζί με αυτό ένα «ορμητικό κύμα» νέων τάσεων περιποίησης, προϊόντων και συστατικών που υπόσχονται να φέρουν την «επανάσταση» στη ρουτίνα ομορφιάς μας.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις του WGSN και τον αναλυτή τάσεων Alex Bee, αυτά είναι τα 5 πιο ισχυρά skincare tips που θα μας απασχολήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του νέου έτους και αξίζει να τα μοιραστούμε από τώρα μαζί σου

Skincare Trends 2024

Jenny.Gr

Hormonal Skincare

Τα τελευταία χρόνια καταλάβαμε περισσότερα για τη σχέση μεταξύ του δέρματός μας και του εμμηνορροϊκού μας κύκλου. Από αυτό το σημείο, αρχίζουμε τώρα να σκεφτόμαστε περισσότερο τη διασύνδεση του σώματός μας, της υγείας, του δέρματος και των εσωτερικών μας συστημάτων. Μπορεί να έχεις ήδη δει προϊόντα περιποίησης δέρματος ειδικά σχεδιασμένα για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες του δέρματος που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της ορμονικής έξαρσης της ακμής κατά την έμμηνο ρύση, αλλά το 2024, αυτή η τάση πρόκειται να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο.

Η αυξημένη κατανόηση του αντίκτυπου των ορμονικών αλλαγών στην ομορφιά και την ευεξία κατά τα στάδια της έμμηνου ρύσης, της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης διευρύνει τις ευκαιρίες για ορμονική υποστήριξη ομορφιάς. Εκτός από την υποστήριξη του δέρματος κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, περίμενε να δεις επισης προϊόντα που βοηθούν σε όλο τον υπόλοιπο ορμονικό κύκλο και μέσω εμπειριών που σχετίζονται με τις ορμόνες, όπως η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση.

Λύσεις για Stressed Skin

Εκτός της βιομηχανίας ομορφιάς, υπάρχει μια αυξανόμενη επίγνωση της επίδρασης του στρες και του άγχους στο σώμα. Πράγματι, οι αναζητήσεις του Google Trends για το «Πώς να μειώσετε το άγχος και το άγχος» αυξήθηκαν κατά 150% τον περασμένο χρόνο, καθώς η ψυχική υγεία έχει γίνει πιο ανοιχτό θέμα συζήτησης. Όλοι γνωρίζουμε ότι το δέρμα μας μπορεί να επηρεαστεί από πράγματα όπως η διατροφή, το περιβάλλον και οι ορμόνες, αλλά ήξερες ότι το άγχος μπορεί επίσης να είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει; Μελέτες δείχνουν ότι το στρες μπορεί να εκδηλωθεί στο δέρμα με αυξημένη φλεγμονή, εξάρσεις, ερυθρότητα, διακυμάνσεις στην ξηρότητα και λιπαρότητα, ακόμη και σε έξαρση αδρανών καταστάσεων όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Έτσι, αν έχεις παρατηρήσει ποτέ αλλαγές στο δέρμα σου αλλά δεν έχεις καταφέρει να καταλάβεις την αιτία, το άγχος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο ένοχος.

Το 2024, αυτό θα συνδυαστεί με την αυξανόμενη ευαισθητοποίησή μας για την ευαισθησία του δέρματος—οπότε περίμενε να δεις πολύ περισσότερα προϊόντα να διατίθενται στην αγορά με αναφορά στο «στρεσαρισμένο δέρμα».

Jenny.Gr
IG @irinashayk

Skincare Patches

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε και είμαστε εξοικειωμένοι με αυτά που μοιάζουν με τα επιθέματα κηλίδων και τα επιθέματα κάτω από τα μάτια, αλλά το 2024, τα επιθέματα περιποίησης της επιδερμίδας πρόκειται να εξελιχθούν περαιτέρω. Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά του WGSN , τα ράφια περιποίησης της επιδερμίδας θα είναι σύντομα εφοδιασμένα με επιθέματα αντηλιακής φροντίδας, επιθέματα ευεξίας, επιθέματα αρωματοθεραπείας, ακόμη και επιθέματα ρυτίδων.

Made-to-Order Formulas

Η υπερπροσωποποίηση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της συζήτησης για την περιποίηση του δέρματος τα τελευταία δύο έως πέντε χρόνια. Γιατί να επιλέγουμε κάτι «για όλους τους τύπους δέρματος» όταν μπορούμε να προσαρμόσουμε μια θεραπεία ειδικά για εμάς; Είναι αλήθεια—οι προσαρμοσμένες φόρμουλες που είναι προσαρμοσμένες απόλυτα στους ατομικούς μας τύπους δέρματος και ανησυχίες μας επιτρέπουν να επωφελούμαστε τα αποτελέσματα της καινοτομίας στην περιποίηση της επιδερμίδας χωρίς να χρειάζεται να περάσουμε από μια χρονοβόρα διαδικασία έρευνας, δοκιμής και λάθους.

Jenny.Gr
IG @camilamorrone

Καινοτόμα καθαριστικά

Τα τελευταία χρόνια, τα serums βρίσκονται στο επίκεντρο της καινοτομίας στην περιποίηση της επιδερμίδας, ωστόσο το 2024, προβλέπεται ότι πρόκειται να δούμε μια επανάσταση στα προϊόντα καθαρισμού.

Τα καθαριστικά είναι αναμφισβήτητα ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε καλής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας, αλλά αντί να επιλέγεις μια επιλογή που ταιριάζει σε όλους, είναι λογικό να επιλέξεις μια φόρμουλα που είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανησυχίες του δέρματός σου. Το 2024, περιμένετε λοιπόν να δεις ένα ευρύ φάσμα καθαριστικών προϊόντων αν για κάθε ανάγκη και ανησυχία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.