ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αισθάνεσαι ξηρό το πρόσωπό σου; Αυτή είναι η ιδανική ενυδατική κρέμα για εσένα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

27 Νοεμβρίου 2023

Αισθάνεσαι ξηρό το πρόσωπό σου; Αυτή είναι η ιδανική ενυδατική κρέμα για εσένα
IG @candiceswanepoel
Ανακάλυψε την καταλληλότερη ενυδατική κρέμα για τον δικό σου τύπο δέρματος

Η ενυδατική κρέμα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος ομορφιάς στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Κι αυτό συμβαίνει επειδή οι καλύτερες ενυδατικές κρέμες δεν παρέχουν απλώς υγρασία, αλλά λειτουργούν και για να «κλειδώσουν» όλα εκείνα τα άλλα θρεπτικά συστατικά που εφαρμόζεις στο δέρμα σου, όπως το υαλουρονικό οξύ, η βιταμίνη C, η ρετινόλη και πολλά πολλά ακόμη. Φυσικά, εξίσου απαραίτητα και αποτελεσματικά είναι προϊόντα όπως οι οροί, τα έλαια και οι μάσκες προσώπου, ωστόσο κανένα από αυτά δεν μπορεί να ξεπεράσει την αξία της ενυδατικής κρέμας.

Άλλωστε, η σωστή ενυδάτωση του δέρματος διατηρεί την ακεραιότητα της λειτουργίας φραγμού του δέρματος και είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία του δέρματος.

Πώς να επιλέξεις μια ενυδατική κρέμα

Όταν πρόκειται να βρείς τη σωστή ενυδατική κρέμα, είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη τους εξωτερικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, τις περιβαλλοντικές συνθήκες: Τι καιρό κάνει έξω, η ατμόσφαιρα είναι ξηρή ή υπάρχει ηαυξημένο ποσοστό υγρασίας; Είναι εξάλλου γνωστό ότι έχει άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο «συμπεριφέρεται» το δέρμα. Το στρες, οι ορμόνες και ο τρόπος ζωής είναι επίσης παράγοντες που μπορούν να μεταβάλλουν τη συμπεριφορά της επιδερμίδας και να επηρεάσουν τα επίπεδα ενυδάτωσης, αφήνοντάς τη πιο επιρρεπή στην ξηρότητα.

Πρέπει να ενυδατώνεις το δέρμα σου το πρωί ή το βράδυ;

Αυτό εξαρτάται από την εμφάνιση και την αίσθηση του δέρματός σου. Ιδανικά όμως προτείνεται τόσο από skin experts όσο και από δερματολόγους, η ενυδάτωση της επιδερμίδας να βρίσκεται στην to do list και της πρωινής και της βραδινής σου ρουτίνας, διότι δρα με εντελώς διαφορετικό τρόπο το πρωί και αλλιώς το βράδυ – γεγονός που προκαλεί τεράστια διαφορά στην ποιότητα και την υφή του.

Η καλύτερη ενυδατική κρέμα για το ξηρό δέρμα

Ανεξάρτητα από το πόσο ξηρό είναι το δέρμα σου, το να απλώσεις την πιο πλούσια και παχύρρευστη κρέμα στο πρόσωπό σου δεν εξασφαλίζει απαραίτητα τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτές οι συνθέσεις ενδεχομένως εμπεριέχουν συστατικά που φράζουν τους πόρους, συμπεριλαμβανομένων των σιλικονών. Ενώ οι σιλικόνες μπορούν επίσης να έχουν τεράστια προστατευτικά οφέλη, μερικές είναι καλύτερες από άλλες. Αναζήτησε συστατικά όπως η κυκλομεθικόνη, διμεθικόνη, jojoba , καντελίλια και γλυκερίνη, τα οποία παρέχουν εντατική ενυδάτωση χωρίς να φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας.

Η καλύτερη ενυδατική κρέμα για ενίσχυση της λάμψης του δέρματος

Η ενυδάτωση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της λαμπερής επιδερμίδας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες ενυδατικές κρέμες θα δώσουν στο δέρμα σου μια άμεση ώθηση. Αλλά για πραγματικά πιο λαμπερό δέρμα, αναζήτησε μια ενυδατική κρέμα που συνδυάζει συστατικά που «κλειδώνουν» την υγρασία στο δέρμα και και μαλακτικά που εμποδίζουν την απώλεια νερού και μαλακώνουν το δέρμα.

Ένα άλλο βασικό συστατικό που πρέπει να προσέξεις είναι η βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα από εξωτερικούς παράγοντες που προκαλούν θαμπάδα, καθώς και εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος, για μια συνολική πιο φωτεινή επιδερμίδα.

Η καλύτερη ενυδατική κρέμα για μικτές επιδερμίδες

Έχεις ξηρό δέρμα στα μάγουλα αλλά λιπαρό στη ζώνη Τ; Αν λοιπόν έχεις μικτό δέρμα δεν πρέπει να φοβάσαι να χρησιμοποιείς διαφορετικές ενυδατικές κρέμες για διαφορετικές περιοχές. Εναλλακτικά, για αρχή, θα μπορούσες να δοκιμάσεις μια ενυδατική κρέμα προσώπου με gel υφή, η οποία εξασφαλίζει ενυδάτωσης και έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Η καλύτερη ενυδατική κρέμα για τις ευαίσθητες επιδερμίδες

Είτε είναι ευαίσθητο είτε ευαισθητοποιημένο, το δέρμα σου χρειάζεται κάποια υποστήριξη, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητήσεις μια φόρμουλα που το ηρεμεί και το ενδυναμώνει. Επίλεξε συστατικά που έχουν αποδεδειγμένα αντιφλεγμονώδη οφέλη για να καταπραΰνουν τις εξάρσεις και να καταπραΰνουν τον ερεθισμό.

Η καλύτερη ενυδατική κρέμα για το λιπαρό δέρμα

Αν και μπορεί να φαίνεται αδιανόητο, αν έχεις λιπαρό δέρμα θα πρέπει επίσης να επενδύσεις σε μια καλή ενυδατική κρέμα. Το ότι το δέρμα είναι λιπαρό, δεν σημαίνει ότι είναι ενυδατωμένο. Αναζήτησε τον όρο «non-comedogenic» στην ετικέτα και συστατικά όπως σκουαλάνιο, υαλουρονικό οξύ, φυτοκεραμίδια και γλυκερίνη, γιατί δεν θα φράξουν τους πόρους της επιδερμίδας σου.

Η καλύτερη ενυδατική κρέμα για το ώριμο δέρμα

Καθώς μεγαλώνεις, τα αποθέματα υαλουρονικού οξέος, κολλαγόνου και ελαστίνης του σώματός σου εξαντλούνται, ενώ ο δερματικός φραγμός, ο οποίος βοηθά στην πρόληψη της διαεπιδερμικής απώλειας νερού, εξασθενεί, γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να επενδύσεις σε μια καλή ενυδατική κρέμα. Για να διατηρήσεις τον φραγμό του δέρματος σου ισχυρό, αναζήτησε φόρμουλες που είναι πλούσιες σε κεραμίδια. Ένα άλλο συστατικό που πρέπει να προσέξεις είναι η ρετινόλη, ένα ενεργό συστατικό που λειτουργεί αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.