ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

To must skincare συστατικό για προστασία του δέρματος από το κρύο


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

2 Δεκεμβρίου 2023

To must skincare συστατικό για προστασία του δέρματος από το κρύο
IG @realbarbarapalvin
Γνωρίζεις τα μοναδικά οφέλη των κεραμιδίων για το δέρμα;

Όταν ο υδράργυρος πέφτει και αγγίζει χαμηλές θερμοκρασίες, το δέρμα γίνεται άμεσα πιο ξηρό και τραχύ. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, οι σμηγματογόνοι αδένες τείνουν να παράγουν λιγότερο σμήγμα. Ως αποτέλεσμα, η παραγωγή λιπιδίων μειώνεται και το δέρμα υποφέρει από αφυδάτωση.

Παράλληλα, γίνεται πιο ευαίσθητο σε περιβαλλοντικούς παράγοντες (αλλαγή εποχής, ρύπανση, έκθεση στον ήλιο κ.λπ.) και ο φραγμός του δέρματος καταστρέφεται: η επιδερμίδα γίνεται θαμπή και τα σημάδια της γήρανσης εμφανίζονται πιο εύκολα. Για να ενισχύσεις τη λειτουργία «ασπίδας» της επιδερμίδας, είναι επομένως απαραίτητο να τροποποιήσεις ελαφρώς τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου και να συμπεριλάβεις θεραπείες πλούσιες σε λιπίδια που ο ρόλος τους είναι να καταπολεμούν τις εξωτερικές επιθέσεις.

Μεταξύ αυτών, τα κεραμίδια κατέχουν κυρίαρχη θέση. Υπάρχουν φυσικά στο δέρμα (έως και 50%), ωστόσο, όπως συμβαίνει με το κολλαγόνο, η παρουσία τους στο σώμα τείνει να μειώνεται από την ηλικία των 25 ετών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες μάρκες καλλυντικών, έχουν κάνει τα κεραμίδια το signature ενεργό συστατικό στις θεραπείες τους.

Πράγματι, η ενισχυτική «δόση» κεραμιδίων στην επιδερμίδα βελτιώνει σημαντικά την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της, τη λάμψη και την ενυδάτωσή της και δρα επίσης προληπτικά ενάντια στην εμφάνιση ρυτίδων στο δέρμα.

Το απόλυτο πλεονέκτημά τους είναι ότι αφομειώνονται άψογα καλά από το δέρμα, μπορούν να συνδυαστούν με πολλά άλλα ενεργά συστατικά ανάλογα με τις ανησυχίες σου (ρετινόλη, νιασιναμίδη, γλυκολικό οξύ, σαλικυλικό οξύ και αντιοξειδωτικά)

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.