ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Skin Purging: Η αντίδραση του δέρματος κατά τη χρήση ενός νέου προϊόντος περιποίησης


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

29 Νοεμβρίου 2023

Skin Purging: Η αντίδραση του δέρματος κατά τη χρήση ενός νέου προϊόντος περιποίησης
IG @irinashayk
Γιατί το δέρμα αντιδρά με δυσάρεστο τρόπο όταν αρχίζεις να χρησιμοποιείς ένα νέο προϊόν περιποίησης;

Εάν μετά τη δοκιμή ενός νέου προϊόντος περιποίησης, η κατάσταση του δέρματός σου έχει επιδεινωθεί και έχουν εμφανιστεί ατέλειες, μπορεί να είναι Skin Purging. Συμβαίνει συχνά μετά τη χρήση ενός απολεπιστικού ή ενός ρετινοειδούς και το δέρμα με τάση ακμής είναι ο κύριος υποψήφιος για την ανεπιθύμητη παρουσία σπυριών και μαύρων στιγμάτων. Όμως, μόλις περάσει η αυτή στιγμή, η θεραπεία θα πρέπει να δείξει τα θετικά της αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην αλλάξει αμέσως το εν λόγω καλλυντικό προϊόν, ειδικά εάν πρόκειται για κάποιο που επιταχύνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων.

Τι προκαλεί το Skin Purging

Όλα αυτά τα ενεργά συστατικά που επιταχύνουν τον κυτταρικό κύκλο, όπως τα οξέα απολέπισης και τα ρετινοειδή μπορούν να προκαλέσουν Skin Purging. Έτσι, εάν χρησιμοποιείς ένα προϊόν με σαλικυλικό, γλυκολικό, γαλακτικό, αμυγδαλικό οξύ ή ρετινόλη, μην ανησυχείς, γιατί αυτές οι ατέλειες τελικά θα αναπτυχθούν σε περίπου 4-6 εβδομάδες και το δέρμα θα λάμπει ξανά.

Πώς να ξεχωρίσεις το Skin Purging από τις ατέλειες

Ο καλύτερος τρόπος για να διακρίνεις το Skin Purging και τις κηλίδες είναι να λάβεις υπόψη το χρονοδιάγραμμα. Οι κηλίδες που προκαλούνται από την ακμή δεν πρέπει να χειροτερεύουν όταν αρχίσεις να χρησιμοποιείς ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να είναι αποτελεσματικό κατά της ακμής.

Jenny.Gr
IG @camilamorrone

Πώς να διαμορφώσεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου;

Είναι σημαντικό να βάλεις το δέρμα σου σε θέση να ανακτήσει την ισορροπία του, γι' αυτό η ρουτίνα περιποίησης που θα σχηματίσεις πρέπει να περιλαμβάνει ενυδατικές κρέμες και να πίνεις αρκετό νερό.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποφύγεις να σκάσεις τα σπυράκια, διαφορετικά μπορεί να εξαπλωθούν τα βακτήρια και να επιδεινώσεις περαιτέρω την κατάσταση του δέρματος ή ακόμα και να δημιουργήσεις ουλές. Θα πρέπει επίσης να μην ξεχνάς να εφαρμόζεις αντηλιακό καθημερινά, ειδικά όταν χρησιμοποιείς προϊόντα όπως η ρετινόλη ή το BHA.

Τα skincare συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν Skin Purging

Το σαλικυλικό οξύ (γνωστό και ως BHA) είναι το χημικό απολεπιστικό που σχετίζεται περισσότερο με το Skin Purging, επειδή διεισδύει στους πόρους, διασπώντας συσσωρεύσεις κυττάρων του δέρματος. Διαλύει επίσης τη συσσώρευση σμήγματος στους πόρους για να μειώσει το μέγεθος των μπλοκαρισμάτων βαθιά μέσα στο δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.