ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Καθαρισμός προσώπου: Η απαραίτητη κίνηση για μια φωτεινή και λαμπερή επιδερμίδα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

5 Δεκεμβρίου 2023

Καθαρισμός προσώπου: Η απαραίτητη κίνηση για μια φωτεινή και λαμπερή επιδερμίδα
IG @kaiagerber
Για ένα υπέροχο, υγιές και λαμπερό δέρμα όλα ξεκινούν από τον καλό καθαρισμό

Ο χειμώνας είναι (σχεδόν) εδώ, οπότε είναι η ιδανική στιγμή για να επωφεληθείς από την αλλαγή της εποχής και των μεταβολών της θερμοκρασίας για να καθαρίσεις σε βάθος το δέρμα σου και να επαναπροσδιορίσεις τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να αντικαταστήσεις όλα τα προιόντα που χρησιμοποιείς με νέες φόρμουλες – όμως, η λάμψη και η φωτεινότητα της επιδερμίδας είναι το απόλυτο ζητούμενο αυτή τη στιγμή!

Καθαρισμός

Αναμφισβήτητα γνωρίζεις τη σημασία του καλού καθαρισμού. Αποτελεί τον πυλώνας της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας και είναι επίσης απολύτως απαραίτητος τον χειμώνα. Το παν είναι να έχεις επιλέξει τη σωστή φόρμουλα. Καθάρισε το δέρμα σου για 60 δευτερόλεπτα, δύο φορές την ημέρα και βεβαιώσου ότι το καθαριστικό είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σου. Επίσης, θα ήταν ιδανικό στη σύνθεσή του να υπάρχουν συστατικά που υποστηρίζουν τη λειτουργία του φραγμού της επιδερμίδας, όπως κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη.

Αποσυμφόρηση

Εάν το δέρμα σου υποφέρει από φραγμένους πόρους και σπυράκια, η beauty ρουτίνα σου χρειάζεται αλλαγές εδώ και τώρα. Αρχικά, βεβαιώσου ότι κανένα από τα προϊόντα που έχεις στην κατοχή σου δεν συμβάλλει στη συμφόρηση του δέρματος. Αφαίρεσε τα βαριά έλαια και τις υπερβολικά θρεπτικές κρέμες εάν έχεις εξάρσεις ακμής.

Η σωστή αποσυμφόρηση προβληματικών περιοχών απαιτεί τη χρήση ενός απολεπιστικού προιόντος και μιας ισχυρής μάσκας καθαρισμού μια φορά με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με την κατάσταση στην οποιά βρίσκεται η επιδερμίδα σου.

Jenny.Gr
IG @kaiagerber

Φωτεινότητα

Το λαμπερό δέρμα μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί το χειμώνα, όταν η θέρμανση, οι θερμοκρασίες και η έλλειψη ηλιοφάνειας επηρεάζουν την επιδερμίδα. Είναι λοιπόν απαραίτητο να τονωθεί η λάμψη του δέρματος. Το υγιές δέρμα ξεκινά με καλό ύπνο. Ως εκ τούτου, πρέπει να ακολουθείς τους φυσικούς κιρκάδιους ρυθμούς σου και, κυρίως, να ακούς το σώμα σου: όταν είσαι κουρασμένη, πρέπει να κοιμάσαι νωρίς.

Στη συνέχεια, υπάρχει πρέπει να επιλέξεις μια φόρμουλα που έχει σχεδαστεί για να βελτιώνει τη φωτεινότητα της επιδερμίδας και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος.

Η ενυδάτωση είναι επίσης βασική, γι' αυτό πρόσθεσε στη skincare ρουτίνα σου συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και τη γλυκερίνη, που βοηθούν το δέρμα να «ξεδιψάσει»

Λάμψη

Εάν είσαι λάτρης της ελαφρώς χρυσαφένιας επιδερμίδας, ακόμη και το χειμώνα, μπορείς να προσθέσεις στη ρουτίνα σου self-tanning drops. Ένα καλής ποιότητας προιόν πέραν τις ιδιότητάς του να χαρίζει χρώμα στην επιδερμίδα, την ενισχύει επίσης με θρεπτικά και άλλα πολύτιμα συστατικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.