ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις μετά το botox


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

5 Δεκεμβρίου 2023

5 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις μετά το botox
@gisele
Κάποιες καθημερινές συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν τα ποσοστά επιτυχίας του botox

Η γήρανση είναι μια αναμφισβήτητη πτυχή της ζωής που συμβαίνει σε όλους και όλες μας και ως συνέπεια φέρνει μαζί της ρυτίδες λεπτές γραμμές και χαλάρωση. Από την ανακάλυψή του το 1989, το botox γίνεται όλο και πιο δημοφιλές για να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας.

Το botox είναι μια διαδικασία κατά την οποία εγχέεται στο δέρμα μια νευροτοξίνη που ονομάζεται αλλαντοτοξίνη που στοχεύει τα νεύρα και βοηθά στην αποδυνάμωση και χαλάρωση των μυών και στην εξομάλυνση των ρυτίδων. Ωστόσο, η θεραπεία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς λόγους, όπως η αντιμετώπιση των σπασμών του προσώπου ή η θεραπεία της ημικρανίας.

Το botox εφαρμόζεται αποκλειστικά από ιατρό οπουδήποτε στο πρόσωπο, με τις πιο κοινές περιοχές να είναι τα φρύδια, το μέτωπο, τη μύτη, τα μάτια, τα χείλη, το πηγούνι και την περιοχή της γνάθου. Αν και η διαδικασία δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας, συνοδεύεται από οδηγίες μετά τη θεραπεία π.χ. αποφυγή ορισμένων διαφορετικών δραστηριοτήτων για κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα. Ποιες είναι αυτές;

Έκθεση στον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο για παρατεταμένη χρονική περίοδο μπορεί να οδηγήσει σε γήρανση του δέρματος. Επειδή το φως του ήλιου είναι αρκετά ισχυρό ώστε να είναι βλαβερό χωρίς την κατάλληλη προστασία, είναι λογικό να πρέπει να το αποφεύγεις αμέσως μετά τη θεραπεία botox.

Άγγιγμα ή τριβή στο πρόσωπο

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται μάλλον προφανές, μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάσαι να αποφεύγεις να αγγίζεις ή να τρίβεις το πρόσωπό σου μετά το botox. Ωστόσο, είναι σημαντικό να το κάνεις για να αποφύγεις τον ερεθισμό στις περιοχές του προσώπου όπου έχει γίνει η θεραπεία.

Έντονη άσκηση

Εάν έχεις σκοπό να ασκηθείς πολύ σύντομα μετά το botox, πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτή η δραστηριότητα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα και να μειώσει τα ποσοστά επιτυχίας της θεραπείας.

Ζεστά ντους ή σάουνα

Ποιος δεν αγαπά ένα ωραίο, ζεστό ντους; Ενώ μπορεί να είναι ανακουφιστικά, τα ζεστά ντους ή ο χρόνος μέσα στη σάουνα, αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος ως αποτέλεσμα της ζέστης, η οποία με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει μώλωπες και ερεθισμούς στο σημείο της ένεσης.

Αλκοόλ

Εάν υπάρχει ένα πράγμα σε αυτή τη λίστα που μπορεί να εμποδίσει ιδιαίτερα τα αποτελέσματα του botox, αυτό είναι το αλκοόλ. Ενώ ένα ποτήρι κρασί μετά από μια κουραστική μέρα μπορεί να φαίνεται ότι δεν έχει κάνει κακό, είναι καλύτερο να αποφύγεις το αλκοόλ αμέσως πριν ή τουλάχιστον 24 ώρες μετά τη θεραπεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.