ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η ομορφιά του τριαντάφυλλου προς όφελος της ομορφιάς της επιδερμίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

9 Δεκεμβρίου 2023

Η ομορφιά του τριαντάφυλλου προς όφελος της ομορφιάς της επιδερμίδας
Καταπραΰνει, ενυδατώνει και αφιερώνει όλη του την ομορφιά στο δέρμα

Το τριαντάφυλλο δεν είναι μόνο ένα από τα πιο αγαπημένα λουλούδια (υπάρχουν περίπου 20 χιλιάδες ποικιλίες ), αλλά αντιπροσωπεύει επίσης ένα από τα πιο μελετημένα και επιθυμητά φυσικά συστατικά από τους οίκους αρωμάτων και τις εταιρείες καλλυντικών.

Και όταν λες «τριαντάφυλλο», μια παράσταση που παραπέμπει στο παρελθόν, με ρετρό διάθεση, εμφανίζεται αμέσως στο μυαλό. Πώς να μην σκεφτείς το αποσταγμένο ροδόνερο, ένα από εκείνα τα μυστικά ομορφιάς που μεταδίδουν οι γυναίκες από γενιά σε γενιά. Ένα κλασικό καλλυντικό, που αναπαράγεται και χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα για να τονώσει και να απαλύνει το δέρμα. Ένα τελετουργικό που έχει γεύση σαν χάδι και που δεν είναι ποτέ εκτός χρόνου με τις οσφρητικές του νότες που μεταδίδουν αγνότητα και ενίοτε αισθησιασμό.

Σήμερα το τριαντάφυλλο και τα οφέλη του συνεχίζουν να «ζουν» σε νέες μορφές μέσα σε καινοτόμες φόρμουλες που ενισχύουν τα αποτελέσματά του. Το εκχύλισμα ροδοπέταλου έχει ενυδατική και καταπραϋντική δράση, ιδανικό για τη θεραπεία του πιο ξηρού και ευαίσθητου δέρματος. Μάλιστα, περιέχει μικροθρεπτικά συστατικά που παρέχουν βαθιά ενυδάτωση.

Τα οφέλη του τριαντάφυλλου στο δέρμα

Jenny.Gr
IG @haileybieber

  • Το εκχύλισμα τριαντάφυλλου Damask διεγείρει την παραγωγή υαλουρονικού οξέος και ενισχύει τον φραγμό του δέρματος, προστατεύοντας το δέρμα από την απώλεια ενυδάτωσης.
  • Το ροδόνερο έχει καταπραϋντική και απαλυντική δράση.
  • Οι καρποί του τριαντάφυλλου έχουν τονωτικές ιδιότητες.
  • Το ροδέλαιο έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.