ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

9 συμβουλές ομορφιάς για τη φροντίδα και την προστασία του δέρματος τον χειμώνα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

7 Δεκεμβρίου 2023

9 συμβουλές ομορφιάς για τη φροντίδα και την προστασία του δέρματος τον χειμώνα
IG @sofiarichiegrainge
Από τον ορό βιταμίνης C έως το υαλουρονικό οξύ και τα ceramides, μοιραζόμαστε συμβουλές ομορφιάς που θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις το δέρμα σου από το κρύο

Όταν κάνει κρύο, τα επίπεδα υγρασίας πέφτουν δραματικά. Αν προσθέσουμε σε αυτό τον ξηρό αέρα της θέρμανσης και το γεγονός ότι, τον χειμώνα, οι σμηγματογόνοι αδένες επιβραδύνουν την παραγωγή σμήγματος, αποδεικνύεται ότι ακόμη και το υγιές δέρμα μπορεί να επηρεαστεί και να αφυδατωθεί. Συχνά γίνεται ευαίσθητο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε άλλα, δυνητικά σοβαρά, προβλήματα.

Τι μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου; Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μήνες, είναι σημαντικό να αλλάξεις ελαφρώς τη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς για τη φροντίδα του προσώπου σου.

Πολυεπίπεδη περιποίηση δέρματος

Ακριβώς όπως θα φορούσες το αγαπημένο σου χειμωνιάτικο παλτό πάνω από ένα κασμιρένιο πουλόβερ, το οποίο με τη σειρά του το φοράς πάνω από ένα βαμβακερό μπλουζάκι, εφάρμοσε ομοίως έναν ορό που δεσμεύει την υγρασία (ιδανικά, επίλεξε έναν ορό υαλουρονικού οξέος) σε καθαρό δέρμα. Στη συνέχεια, εφάρμοσε μια κρέμα θρέψης για να διορθώσεις τυχόν προβλήματα εφάρμοσε και ως τελευταίο βήμα πρόσθεσε ένα έλαιο προσώπου για να «κλειδώσεις» τα συστατικά στην επιδερμίδα.

Προστάτεψε το δέρμα σου από το νερό

Δοκίμασε να απλώσεις ένα έλαιο καθαρισμού στην επιδερμίδα του προσώπου σου, πριν μπεις στο μπάνιο ή κάνεις ντους. Άφησέ το όσο σαπουνίζεσαι ή ξυρίζεσαι και αφαίρεσέ το μόνο πριν βγεις έξω. Στη συνέχεια ξεκίνα αμέσως την περιποίηση του προσώπου σου με layers και εφάρμοσε την ενυδατική κρέμα σώματός σου όσο ακόμα το δέρμα είναι υγρό. Αυτή η χειρονομία βοηθά στη διατήρηση της φυσικής ενυδάτωσης, αφήνοντας το δέρμα απαλό και ελαστικό.

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο περίγραμμα των ματιών και στα χείλη

Το δέρμα είναι πιο λεπτό σε αυτές τις δύο περιοχές και στερείται σχεδόν εξ ολοκλήρου αδένων λίπους για να το προστατεύσουν. Χρησιμοποίησε ορούς και έλαια γύρω από τα μάτια για να καταπραΰνουν και να προστατεύσουν το δέρμα. Για τα χείλη, επίλεξε ένα balm για τα χείλη που παρέχει ένα προστατευτικό φράγμα ενάντια στον αέρα και το κρύο.

Επένδυσε σε έναν υγραντήρα

Το χειμώνα, οι επιθετικές ατμοσφαιρικές συνθήκες γίνονται πραγματικό πρόβλημα για το δέρμα αφού η υγρασία είναι χαμηλή τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι. Η χρήση υγραντήρα βοηθά στην αναπλήρωση του ανώτερου στρώματος του δέρματος εμποδίζοντας τον αέρα να γίνει πολύ ξηρός.

Επίλεξε υφάσματα που «αναπνέουν»

Για ρούχα που θα φορεθούν αγκαλιάζοντας άμεσα το δέρμα, επίλεξε απαλά και ελαφριά υφάσματα και απόφυγε τα συνθετικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν φαγούρα.

Jenny.Gr
IG @sofiarichiegrainge

Δώσε προτεραιότητα στα φυσικά συστατικά

Οι κρέμες σώματος και τα αρωματικά σαπούνια αφυδατώνουν περαιτέρω το δέρμα. Η συμβουλή είναι λοιπόν να τα αντικαταστήσεις με φυσικές και χωρίς άρωμα συνθέσεις.

Χρησιμοποίησε ορό με υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C

Προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και τον κυτταρικό κύκλο.

Εφάρμοσε μάσκα με μέλι 3 φορές την εβδομάδα

Το μέλι είναι ένα φυσικό υγραντικό, που σημαίνει ότι σφραγίζει την υγρασία στο δέρμα. Η χρήση του δίνει επίσης άμεσο φωτεινό αποτέλεσμα. Άφησέ το να δράσει για 10-15 λεπτά χωρίς να ξεχάσεις την περιοχή του λαιμού.

Χρησιμοποίησε ένα έλαιο προσώπου το βράδυ

Τα συστατικά που πρέπει να επιλέξεις είναι τριανταφυλλιά, σόγια και jojoba με υψηλή ενυδατική δράση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.