ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Έλαιο Jojoba: Ένα «θαύμα» φροντίδας για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Δεκεμβρίου 2023

Έλαιο Jojoba: Ένα «θαύμα» φροντίδας για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά
IG @sofiarichiegrainge
Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για τους οποίους το έλαιο jojoba αξίζει μια θέση στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Το έλαιο jojoba είναι ένα από τα πιο «διάσημα» έλαια στον κόσμο της περιποίησης δέρματος. Και ο λόγος δεν είναι τυχαίος. Πρόκειται για έναν μικρό θησαυρό με μοναδικά οφέλη κι εκπληκτικές ιδιότητες για το δέρμα. Εάν μάλιστα, το χρησιμοποιείς με τον καταλληλότερο τρόπο θα δεις πολύ άμεσα όλα όσα «υπόσχεται» να γίνονται πραγματικότητα.

Ας κάνουμε όμως μια αναδρομή στο παρελθόν, στην εποχή των Pimas, των Ιθαγενών Αμερικανών που το χρησιμοποίησαν πρώτοι. Το έλαιο jojoba είναι ένα υγρό κερί και λαμβάνεται με συμπίεση των σπόρων του Simmondsia chinensis, ενός θάμνου που προέρχεται από την Καλιφόρνια. Οι ιθαγενείς το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία φλεγμονών και ερεθισμών του δέρματος και των βλεννογόνων. Η σύνθεσή του, είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη E, χαλκό, ψευδάργυρο, λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και ιώδιο. Αυτό το φυτικό λιπίδιο είναι επομένως ένα θαύμα ενάντια στην ξηρότητα και τα εξανθήματα της επιδερμίδας. Επιπλέον, είναι πολύ αγαπητό ακόμα και για το λιπαρό δέρμα, γιατί το αναζωογονεί και εμποδίζει την παραγωγή σμήγματος.

Ιδιότητες και οφέλη

Κατάλληλο για το ξηρό, μεικτό και το λιπαρό δέρμα, το έλαιο jojoba έχει την ισχυρή ιδιότητα να εξισορροπεί την επιδερμίδα, να αποτρέπει την ξηρότητα και να βοηθά το δέρμα να θεραπεύσει τις πληγές του πιο γρήγορα. Είναι επίσης κατάλληλο για το ευαίσθητο και παιδικό δέρμα. Δρα ωστόσο και ως αντιγηραντικό συστατικό διατηρώντας την τόνωση και την ελαστικότητα του δέρματος. Μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί για την εξάλειψη των ραγάδων με εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά και ως προϊόν ντεμακιγιάζ.

Jenny.Gr
IG @sofiarichiegrainge

Εξαιρετικό ακόμα και για τα μαλλιά

Το έλαιο jojoba αναζωογονεί το δέρμα, ενισχύοντας το υδρολιπιδικό φιλμ. Αλλά είναι εξαιρετικό ακόμα και για τα μαλλιά, καθώς έχει εξισορροπητική δράση κι ενδείκνυται επίσης για τη ρύθμιση του υπερβολικού σμήγματος στα λιπαρά μαλλιά. Φροντίζει ωστόσο και τα πιο εύθραυστα μαλλιά, με ξηρά άκρα. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείται με συνέπεια, βελτιώνει τη λάμψη τους και αποτρέπει ακόμη και την τριχόπτωση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.