ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Θέλεις ένα πιο σφριγηλό και λαμπερό δέρμα; Αυτό το ρόφημα πρέπει να πίνεις κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Δεκεμβρίου 2023

Θέλεις ένα πιο σφριγηλό και λαμπερό δέρμα; Αυτό το ρόφημα πρέπει να πίνεις κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς
IG @hoskelsa
Μπορεί ένα ρόφημα να ενισχύσει την ποιότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας; Φυσικά και μπορεί, δεδομένου ότι η φροντίδα ξεκινάει πάντα εκ των έσω

Εκτός από την καθημερινή ενυδάτωση με νερό, τη συχνή ενυδάτωση και τη χρήση ορού βιταμίνης C για ομοιόμορφο τόνο δέρματος, η διατροφή σου μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο στην επιδίωξη ενός υγιούς, λαμπερού δέρματος.

Με βάση τις συμβουλές ειδικών στην περιποίηση της επιδερμίδας, μάθαμε ότι η ενσωμάτωση του πράσινου τσαγιού στη νυχτερινή σου ρουτίνα συνιστάται, καθώς όχι μόνο συμβάλλει στην επίτευξη της επιθυμητής λαμπερής επιδερμίδας, αλλά παρέχει επίσης διάφορα οφέλη για την υγεία και το σώμα συνολικά.

Πώς το πράσινο τσάι μπορεί να ωφελήσει το δέρμα

Το πράσινο τσάι είναι ένα ανακουφιστικό και καταπραϋντικό ρόφημα για να ολοκληρώσεις τη μέρα σου (φυσικά χωρίς καφεΐνη) και οι αντιοξειδωτικές του ενώσεις μειώνουν τη φλεγμονή του δέρματος. Επιπλέον, χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να παρασκευαστεί ένα φλιτζάνι!

Η προσθήκη πράσινου τσαγιού στη ρουτίνα σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσεις το δέρμα σου με τα αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και να βοηθήσουν στη φυσική διαδικασία αποκατάστασης του δέρματος.

Το πράσινο τσάι διαφέρει από το μαύρο τσάι στον τρόπο παρασκευής του και είναι η απόλυτη καλύτερη επιλογή τσαγιού για το δέρμα σου. Το πράσινο τσάι δεν οξειδώνεται πλήρως με τον τρόπο που οξειδώνεται το μαύρο τσάι, επομένως διατηρεί το πράσινο χρώμα των φύλλων. Τείνει να έχει υψηλότερες συγκεντρώσεις μιας πολυφαινόλης, συμπεριλαμβανομένης μιας που ονομάζεται γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), σημειώνοντας ότι οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού έχουν επιδείξει μια σειρά από οφέλη για την περιποίηση του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών επιδράσεων.

Το όφελος του EGCG είναι ότι ορισμένες μελέτες έχουν αποδείξει την ικανότητά του να αναστέλλει δυνητικά την τυροσινάση, ένα ένζυμο που συμβάλλει στη μελάγχρωση του δέρματος. Με την αναστολή του ενζύμου, υπάρχει δυνατότητα μείωσης της μελάγχρωσης στο δέρμα. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να σχετίζεται με τη μείωση των σημαδιών της ηλιακής βλάβης στο δέρμα, καθώς σχετίζεται με τη μελάγχρωση.

Jenny.Gr
IG @shay.sullivann

Το πράσινο τσάι ωφελεί επίσης το δέρμα όταν εφαρμόζεται τοπικά, καθώς και όταν καταναλώνεται. Πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος, όπως οροί, μάσκες προσώπου, προϊόντα καθαρισμού και ενυδατικές κρέμες περιλαμβάνουν το πράσινο τσάι ως συστατικό.

Η διαδικασία γήρανσης μπορεί να επιβραδυνθεί χρησιμοποιώντας προϊόντα και επιλέγοντας ποτά που αυξάνουν τον σχηματισμό κολλαγόνου ή και να χρησιμοποιούν ως αντιοξειδωτικά για την αντιμετώπιση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες.

Επομένως, εάν θέλεις ένα πιο λαμπερό και σφριγηλό δέρμα αυτόν τον χειμώνα, βάλε το πράσινο τσάι στη βραδινή σου ρουτίνα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.