ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αντιοξειδωτικά: Η ασπίδα προστασίας της επιδερμίδας ενάντια στη γήρανση


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

18 Δεκεμβρίου 2023

Αντιοξειδωτικά: Η ασπίδα προστασίας της επιδερμίδας ενάντια στη γήρανση
IG @vittoria
Ο υπερ-ήρωας της skincare routine

Τα αντιοξειδωτικά είναι απολύτως απαραίτητα για ένα υγιές, λαμπερό δέρμα. Αλλά, υπάρχουν και οι ελεύθερες ρίζες, οι «εχθροί» της περιποίησης δέρματος—που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες φθορές στο δέρμα. Σε αυτό το σενάριο, τα αντιοξειδωτικά είναι οι υπερήρωες του skincare, διότι αντιστρέφουν, αλλά και αποτρέπουν τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες (σε αυτά περιλαμβάνονται πράγματα όπως η πρόωρη γήρανση, η φλεγμονή και η υπερμελάγχρωση). Έτσι, εάν δεν έχεις ακόμα κάποιο αντιοξειδωτικό προϊόν περιποίησης στη ρουτίνα ομορφιάς σου, το δέρμα σου βρίσκεται εκτεθειμένο στις ελεύθερες ρίζες.

Τι είναι τα αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα από βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ακτίνων UV και της ρύπανσης. Οι ελεύθερες ρίζες είναι χημικές ουσίες που εισχωρούν στο κύτταρο και οδηγούν σε βλάβη του DNA. Για το δέρμα αυτό οδηγεί σε σημάδια γήρανσης, αλλά και καρκίνο του δέρματος.

Ένα σημαντικό μέρος μιας ρουτίνας περιποίησης δέρματος, τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται συχνά σε ορούς, ενυδατικές κρέμες, καθαριστικά, λοσιόν, έλαια και μπορεί επίσης να ενσωματωθούν σε ορισμένα αντηλιακά.

Πώς λειτουργούν τα αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες περιλαμβάνουν τον ήλιο, τις τοξίνες και τους περιβαλλοντικούς ρύπους, ενώ προστατεύουν επίσης το δέρμα από το στρες.

Jenny.Gr
IG @vittoria

Τα οφέλη των αντιοξειδωτικών

Μειώνουν τη φλεγμονή: Τα αντιοξειδωτικά είναι εξαιρετικά αντιφλεγμονώδη και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ερυθρότητας στο δέρμα.
Φωτίζουν το δέρμα: Η βιταμίνη C βοηθά στην ομοιόμορφη απόχρωση του δέρματος και φωτίζει το δέρμα για αυτό το λαμπερό αποτέλεσμα που όλες ονειρευόμαστε.
Βελτιώνουν τον τόνο και την υφή του δέρματος: Προστατεύοντας από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη βελτίωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.
Βελτιώνουν την ελαστικότητα: Διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Ως εκ τούτου, το δέρμα είναι περισσότερο ενυδατωμένο και ελαστικό.
Τα καλύτερα αντιοξειδωτικά συστατικά: Βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, φερουλικό οξύ, ρεσβερατρόλη, bakuchiol, νιασιναμίδη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.