ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τι είναι το Essence και γιατί αξίζει μια θέση στη skincare routine σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

18 Δεκεμβρίου 2023

Τι είναι το Essence και γιατί αξίζει μια θέση στη skincare routine σου
IG @taylor_hill
Αν το δοκιμάσεις, δεν θα μπορείς να περιποιηθείς ξανά το δέρμα σου ποτέ χωρίς αυτό

Kάθε φορά που υπάρχει κάτι καινούργιο στην περιποίηση του δέρματος, είτε αναφερόμαστε σε μοναδικά προϊόντα είτε κάποια θεραπεία αιχμής, είναι οι πιθανότητες να υπάρχει πίσω από αυτό η Κορέα είναι πραγματικά αυξημένες, καθώς είναι πάντα μερικά βήματα μπροστά στο skincare. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πρέπει να ευχαριστήσουμε την τάση του K-beauty για το Essence, το προϊόν ομορφιάς που πρέπει να υπάρχει σε κάθε skincare routine!

Τι είναι το Skin Essence;

Κατά βάση, είναι ένα προϊόν περιποίησης δέρματος που έχει βάση το νερό, συχνά σε διάλυμα ή υγρή μορφή, που προορίζεται να ψεκαστεί ή να εφαρμοστεί στο δέρμα αμέσως μετά τον καθαρισμό. Στόχος του essense είναι να ενισχύει το δέρμα με ενυδάτωση ή ενεργά συστατικά που βοηθούν σε συγκεκριμένες δερματικές ανησυχίες.
Μερικά κοινά συστατικά που βρίσκονται στα Skin Essense περιλαμβάνουν:

  • Ενυδατικά όπως υαλουρονικό οξύ
  • Αντιοξειδωτικά όπως η νιασιναμίδη και η βιταμίνη C, τα οποία εξουδετερώνουν τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τη φλεγμονή
  • Προβιοτικά και πρεβιοτικά όπως ο γαλακτοβάκιλλος, εξαιρετικά σημαντικά για την υγεία του μικροβιώματος της επιδερμίδας
  • Απολεπιστικά όπως το σαλικυλικό οξύ, που βοηθούν στη βελτίωση της υφής του δέρματος και μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών
Jenny.Gr
IG @rosiehw

Τα οφέλη του Essennce

Ενυδατώνει το δέρμα: Προσφέρει επιπλέον ενυδάτωση στο αφυδατωμένο δέρμα και είναι εξαιρετικό για βάση πριν το μακιγιάζ
Καταπραΰνει τον ερεθισμό: Bοηθά στη μείωση της ερυθρότητας και του ερεθισμού του δέρματος καθώς συνήθως πο συνθέσεις του essence περιλαμβάνουν συστατικά όπως χαμομήλι και αλόη που ηρεμούν και καταπραΰνουν το δέρμα.
Απορροφάται από το δέρμα: Ένα essence έχει συχνά παρόμοια οφέλη με έναν ορό , που σημαίνει ότι έχει χαμηλότερο μοριακό βάρος από μια ενυδατική κρέμα και, ως εκ τούτου, διεισδύει πιο βαθιά στο δέρμα.
Λάμψη: Mπορεί επίσης να βοηθήσει στη λάμψη του δέρματος, χάρη στο γλυκολικό οξύ, ένα κύριο συστατικό των περισσότερων essence.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.