ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 απλοί τρόποι αποτοξίνωσης της επιδερμίδας, μετά τις γιορτές


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

3 Ιανουαρίου 2024

5 απλοί τρόποι αποτοξίνωσης της επιδερμίδας, μετά τις γιορτές
IG @taylor_hill
Το detox που έχει ανάγκη το δέρμα σου

Οι εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τελείωσαν, χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές με τους αγαπημένους μας. Πέρα από τα θετικά όμως, υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα δεδομένου ότι το σώμα και ο οργανισμός μας βρέθηκαν εκτεθειμένα στις υπερβολές και καταχρήσεις: φαγητό - πολύ φαγητό – και αλκοόλ!

Όμως, όταν το σώμα εκτίθεται σε υψηλά επίπεδα γλυκόζης (ή ζάχαρης), οι πρωτεΐνες κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα εξασθενούν, προκαλώντας διάσπαση της ελαστικής δομής του. Εκτός του ότι το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγή σμήγματος, αφυδάτωση και μια πιο τραχιά, πιο ανώμαλη επιφάνεια του δέρματος. Οι άφθονες ποσότητες ζάχαρης στο αλκοόλ είναι επίσης προβληματικές για το δέρμα. Το αλκοόλ είναι διουρητικό και οδηγεί σε αφυδάτωση του δέρματος και του σώματος. Κάνει τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα να διαστέλλονται, προκαλώντας έξαψη, ερυθρότητα και πρήξιμο. Το αλκοόλ είναι επίσης γνωστό ότι δίνει το έναυσμα για τη ροδόχρου ακμή και την ψωρίαση.

Όσα μπορείς να κάνεις για να επαναφέρεις την ισορροπία στο σώμα αλλά και το δέρμα σου:

Ξεκίνα μια ρουτίνα διπλού καθαρισμού

Ο διπλός καθαρισμός είναι ένας πραγματικά αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσεις όλα τα ίχνη του μακιγιάζ, τις ακαθαρσίες και τους ρύπους από το δέρμα. Ο ανεπαρκής καθαρισμός μπορεί να συμβάλει στη συμφόρηση, τα ξεσπάσματα και τη θαμπάδα, αλλά το να μην αφαιρείς όλη αυτή τη βαθιά βρωμιά από τους πόρους σου θα καταστήσει σχεδόν άχρηστο οτιδήποτε εφαρμόζεις στη συνέχεια στο δέρμα σου.

Αναθεώρησε τη ρουτίνα σου

Το δέρμα που πρέπει να αντιμετωπίσει την επίθεση μιας κακής διατροφής, την έλλειψη ύπνου και το επιπλέον άγχος δεν χρειάζεται επιπλέον επιπλοκές με τη μορφή πολύπλοκων ρουτινών περιποίησης. Η χρήση υπερβολικών ποσοτήτων οξέων και δραστικών ουσιών έχει ως αποτέλεσμα την ευαισθησία, τον ερεθισμό και τον κίνδυνο της λειτουργίας φραγμού του δέρματος. Εάν έχεις ευαίσθητο, ερεθισμένο δέρμα, τότε η διακοπή των προϊόντων και η επιστροφή σε μια ήπια και υποστηρικτική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να θεωρηθεί ένας τύπος «αποτοξίνωσης του δέρματος».

Φρόντισε το έντερό σου

Πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, αλλά το να διώξεις τη σοκολάτα, τα πατατάκια με αλάτι και τις λιπαρές τροφές από την καθημερινή σου διατροφή είναι ζωτικής σημασίας, αν θέλεις ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Μια υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για τον άξονα εντέρου-δέρματος και την ομοιόσταση του δέρματος.

Ενυδάτωση, ενυδάτωση και πάλι, ενυδάτωση

Η υπερβολική ζάχαρη, το αλκοόλ και τα αυξημένα επίπεδα στρες επηρεάζουν το δέρμα με διάφορους τρόπους, αλλά ένα πρόβλημα στο οποίο συμβάλλουν όλα είναι η χρόνια αφυδάτωση, μια κατάσταση που αφήνει το δέρμα να φαίνεται ανομοιόμορφο, θαμπό και ξηρό. Μπορεί επίσης να εμφανίσει λεπτές γραμμές ή ακόμη και φαγούρα ή ξεφλούδισμα. Επομένωςμ ακολούθησε μια διττή προσέγγιση για την ενυδάτωση αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα μέσα και έξω. Μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό για να διατηρείς όλα τα όργανά σου καλά ενυδατωμένα. Για το μεγαλύτερο όργανο του σώματος – το δέρμα – η αυξημένη πρόσληψη νερού διασφαλίζει ότι τα κύτταρα του δέρματος είναι καλά ενυδατωμένα, μειώνοντας την ξηρότητα και αυξάνοντας την ελαστικότητα του δέρματος.

Για να εξισορροπήσεις το δέρμα, αναζήτησε προϊόντα ενυδάτωσης που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, το οποίο εκτός από την αποκατάσταση της ενυδάτωσης βοηθά στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού.

Δώσε προτεραιότητα στον ύπνο

Βάλε ως στόχο ένα 8ωρο ποιοτικό ύπνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.