ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να περιποιηθείς αποτελεσματικά το ξηρό δέρμα στα πόδια


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Ιανουαρίου 2024

Πώς να περιποιηθείς αποτελεσματικά το ξηρό δέρμα στα πόδια
IG @sofiarichiegrainge
Ακολουθώντας τις κατάλληλες συμβουλές, τα πόδια σου θα είναι πάντα λεία, απαλά και λαμπερά

Ένα θέμα ομορφιάς που προβληματίζει εξαιρετικά συχνά εμάς τις γυναίκες είναι η ξηροδερμία στο σώμα, και πιο συγκεκριμένα στα πόδια. Αυτό το δερματικό πρόβλημα προέρχεται από παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, τα παρατεταμένα ζεστά ντους, το ξύρισμα, τα συχνά ταξίδια με αεροπλάνο κ.α. Όλα αυτά διαταράσσουν τον επιδερμιδικό φραγμό με αποτέλεσμα την απώλεια υγρασίας της επιδερμίδας. Ως εκ τούτου, τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι η αίσθηση δυσφορίας και τραβήγματος, ερεθισμοί, τραχιά υφή, κνησμός και ξεφλούδισμα.

Εάν βρίσκεσαι κι εσύ αντιμέτωπη με την ξηροδερμία στα πόδια σίγουρα θα αναρωτιέσαι πώς μπορείς να διορθώσεις αποτελεσματικά το πρόβλημα, αποκτώντας ξανά λείο, απαλό και λαμπερό δέρμα. Δημιούργησε μια ρουτίνα περιποίησης που στόχο έχει να προστατέψει και να θρέψει το δέρμα στα πόδια σου, ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές:

Dry Brushing

Ένα καθημερινό τελετουργικό dry brushing (στεγνό βούρτσισμα, χωρίς νερό ή άλλο προϊόν) αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου προσφέροντας τόνωση σε ολόκληρο το σώμα. Οι τραχιές τρίχες της βούρτσας απομακρύνουν τα κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, χαρίζοντας λεία υφή και πιο φωτεινή όψη.

Πριν από το ντους, λοιπόν, εφάρμοσε την τεχνική dry brushing με ανοδικές κινήσεις: ξεκίνα από τα πέλματα, συνέχισε προς τα πόδια και βούρτσισε προς τα πάνω, με κατεύθυνση την καρδιά. Ακολούθησε την ίδια ακριβώς ροή και για το υπόλοιπο σώμα. Να θυμάσαι πως δεν χρειάζεται να πιέζεις πολύ δυνατά, πρέπει να το αισθάνεσαι έντονο, αλλά όχι επώδυνο.

Απολέπιση με scrub


Η απολέπιση είναι το μυστικό για ένα υπέροχο, λείο δέρμα. Εάν δεν διαθέτεις κάποιο προϊόν απολέπισης, μπορείς να φτιάξεις ένα DIY scrub στο σπίτι, συνδυάζοντας ένα φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας και 1/4 φλιτζάνι μέλι. Η καστανή ζάχαρη είναι εξαιρετικά φιλική με το δέρμα, αλλά αρκετά ικανή ώστε να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Το λάδι καρύδας ενυδατώνει σε βάθος και το μέλι, γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες, καταπολεμά τα μικρόβια ενώ παράλληλα βοηθά στην επούλωση του δέρματος.

Αφιέρωσε χρόνο στο ντους

1.Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις τη φροντίδα της ξηρής επιδερμίδας είναι το ντους. Προτίμησε να χρησιμοποιείς κάποιο αφρόλουτρο χωρίς άρωμα. Τα προϊόντα που έχουν άρωμα μερικές φορές περιέχουν οινόπνευμα, το οποίο στεγνώνει περισσότερο το δέρμα.

2.Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις μια φόρμουλα καθαρισμού με βάση το λάδι. Αυτά τα προϊόντα είναι ειδικά σχεδιασμένα για την περιποίηση του ξηρού δέρματος: καθαρίζουν άψογα, ενυδατώνουν σε βάθος, θρέφουν και καταπραΰνουν το δέρμα.

3.Μπορείς ακόμη να επιλέξεις ένα προϊόν καθαρισμού σώματος ενισχυμένο με σαλικυλικό οξύ. Το σαλικυλικό οξύ βοηθά στην απολέπιση του ξηρού δέρματος, αλλά αποτρέπει και τον σχηματισμό σπυριών που δημιουργούνται από το ξύρισμα ή από άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.

Jenny.Gr
IG @sofiarichiegrainge

Ενυδάτωση & Θρέψη

Ολοκλήρωσε τη φροντίδα των ποδιών, αλλά και ολόκληρου του σώματός σου με την εφαρμογή μιας θρεπτικής και ενυδατικής λοσιόν ή κρέμας. Μην αμελείς ποτέ αυτό το step, καθώς είναι πράγματι απαραίτητο. Τα ενυδατικά προϊόντα που είναι ενισχυμένα με κεραμίδια αποτελούν την ιδανική επιλογή περιποίησης για την ξηρή επιδερμίδα σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.