ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η ιδανική ρουτίνα περιποίησης σώματος, για κάθε τύπο δέρματος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Δεκεμβρίου 2023

Η ιδανική ρουτίνα περιποίησης σώματος, για κάθε τύπο δέρματος
Δημιούργησε την ιδανική ρουτίνα φροντίδας για την επιδερμίδα στο σώμα σου

Είτε σου αρέσει να βυθίζεσαι στη μπανιέρα και να απολαμβάνεις ένα ζεστό και χαλαρωτικό αφρόλουτρο, είτε είσαι λάτρης των γρήγορων ντους, το πιο σημαντικό μέρος κάθε ρουτίνας περιποίησης σώματος είναι τα προϊόντα που επιλέγεις να χρησιμοποιείς.

Αν και σίγουρα θα έχεις ακούσει για ρουτίνες ομορφιάς 10 βημάτων και άνω για το πρόσωπο, το δέρμα από το λαιμό και κάτω συχνά δεν λαμβάνει την ίδια ένδειξη αγάπης και φροντίδας.

Ακριβώς όπως το πρόσωπο, είναι σημαντικό να δημιουργήσεις τη σωστή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος για το σώμα σου. Αν και υπάρχουν μερικά αρκετά κοινά βήματα που ακολουθούμε όλοι σε μια ρουτίνα περιποίησης σώματος - όπως ο καθαρισμός του δέρματος τουλάχιστον μία φορά την ημέρα - μπορεί να πρέπει να εστιάσεις σε συγκεκριμένες δερματικές ανησυχίες όπως για παράδειγμα η ξηρότητα.

Η ρουτίνα περιποίησης σώματος για το κανονικό δέρμα

Το σχήμα περιποίησης της επιδερμίδας του σώματός σου εξαρτάται εξολοκλήρου από τις ανησυχίες που θέλεις να αντιμετωπίσεις με τον πιο αποτελεσματικό και ασφαλή για το δέρμα σου τρόπο. Εάν είσαι από τις τυχερές που έχουν κανονικό τύπο δέρματος, μπορείς να αναζητήσεις οποιοδήποτε προϊόν καθαρισμού επιθυμείς, αρκεί να μην είναι πολύ σκληρό.

Για τις λοσιόν σώματος, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις: Οι λοσιόν ή τα τζελ είναι εξαιρετικές επιλογές για άτομα με κανονικό δέρμα. Όταν ψωνίζεις, σημείωσε ότι μια καλή φόρμουλα περιέχει ένα μείγμα τριών συστατικών: αποφρακτικά, υγραντικά και μαλακτικά. Για την πρώτη κατηγορία, αναζήτησε συστατικά όπως βαζελίνη. Αυτά σχηματίζουν ένα προστατευτικό φιλμ πάνω από το δέρμα για να αποτρέψουν την απώλεια ενυδάτωσης. Όταν ψάχνεις για προιόντα που θα προσφέρουν υγρασία στο δέρμα, αναζήτησε συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ ή η γλυκερίνη. Λειτουργούν σαν σφουγγάρια για να τραβήξουν την ενυδάτωση στο δέρμα. Τα μαλακτικά συστατικά πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι τα ceramides και τα φυσικά έλαια.

Jenny.Gr

Η ρουτίνα περιποίησης σώματος για το ξηρό δέρμα

Εάν έχεις ξηρό δέρμα, αναζήτησε μια πλούσια φόρμουλα ενυδατικής κρέμας. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της ξηρότητας, μπορεί να θέλεις μια ενυδατική κρέμα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αποφρακτικά ή μαλακτικά. Μπορείς να βρεις αυτές τις πληροφορίες κοιτάζοντας τη λίστα συστατικών στη συσκευασία. Όσο πιο κοντά βρίσκεται το συστατικό στην αρχή της λίστας, τόσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση στη φόρμουλα.

Η ρουτίνα περιποίησης σώματος για το δέρμα με τάση ακμής

Όσον αφορά στο δέρμα με τάση ακμής, υπάρχουν μερικά βήματα που χρειάζονται προσαρμογή. Για παράδειγμα ο καθαρισμός της επιδερμίδας, θα πρέπει να γίνεται με εξειδικευμένα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της ακμής. Τα συστατικά που πρέπει να περιλαμβάνουν είναι το σαλικυλικό οξύ ή το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.