ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το ευαίσθητο δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Δεκεμβρίου 2023

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το ευαίσθητο δέρμα
IG @hoskelsa
Τα προβλήματα ευαισθησίας του δέρματος αυξάνονται συνεχώς λόγω των περιβαλλοντικών επιθέσεων και της υπερβολικής χρήσης προϊόντων φροντίδας

Οι τάσεις στην περιποίηση δέρματος αλλάζουν συνεχώς, αλλά οι κρέμες, τα balm και οι λοσιόν που χρησιμοποιούμε χρόνο με το χρόνο είναι αυτά που δείχνουν ξεκάθαρα ποια είναι, σε γενικό επίπεδο, τα πιο διαδεδομένα προβλήματα σε σχέση με το δέρμα μας. Αδιαμφισβήτητο γεγονός των τελευταίων ετών, η ραγδαία αύξηση παραγωγής καλλυντικών συνθέσεων που στοχεύουν στη φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος. Πότε, όμως, γίναμε τόσο ευαίσθητοι;

Πότε χαρακτηρίζεται το ευαίσθητο δέρμα, ευαίσθητο;

Τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να είναι παρόμοια μεταξύ τους: ερυθρότητα, δυσφορία και φλεγμονή , αλλά οι αιτίες πίσω από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν πάρα πολύ.

Το χαρακτηριστικό του ευαίσθητου δέρματος είναι η φλεγμονή. Αλλά αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφόρων καταστάσεων, όπως η ακμή, η ροδόχρου ακμή ή το έκζεμα ή μπορεί να συνδεθεί με «κανονικό» δέρμα που έχει αίσθημα καύσου ή αισθάνεται πόνο ως απόκριση σε κοινούς παράγοντες όπως ορισμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Ο εντοπισμός της αιτίας της υπερευαισθησίας του δέρματος είναι απαραίτητος για την κατανόηση του τρόπου αντιμετώπισης της. Η καλύτερη επιλογή είναι πάντα η συμβουλή ενός δερματολόγου για ακριβή διάγνωση.

Ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην ευαίσθητη επιδερμίδα;

Μια από τις καθοριστικές αιτίες είναι η ολοένα και πιο περίτεχνη, πολυσταδιακή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Πολλές από εμάς παραπονιόμαστε ότι έχουμε ένα ντουλάπι γεμάτο κρέμες που έχουμε χρησιμοποιήσει μόνο μία φορά. Ή φοβόμαστε τόσο πολύ να αλλάξουμε τη ρουτίνα μας που έχουμε μείνει πιστές σε αυτή εδώ και χρόνια, παρόλο που το δέρμα μας και οι ανάγκες του έχουν αλλάξει δραματικά.

Αυτό που πρέπει να θυμόμασαι είναι ότι η φροντίδα του δέρματος δεν είναι μια ακριβής επιστήμη και κάθε άτομο είναι διαφορετικό. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι αυτό που λειτουργεί για μια φίλη σου ή κάποια influencer που διαφημίζει ένα προιόν μπορεί να μην έχει καμία σχέση με αυτό που χρειάζεσαι εσύ και το δέρμα σου.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Οι επιθετικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες της καθημερινής ζωής απλώς επιδεινώνουν το πρόβλημα. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας περιλαμβάνει συνεχώς πηγές επιθετικότητας στο δέρμα, όπως καυσαέρια αυτοκινήτων, κάπνισμα, ρύπανση, ελεύθερες ρίζες, έκθεση στον ήλιο, ακόμη και συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα. Προβλήματα που σχετίζονται με το ευαίσθητο δέρμα, όπως φλεγμονή και ερεθισμός, μπορεί να προκληθούν από παράγοντες όπως το στρες, τα φάρμακα, το περιβάλλον, οι ορμόνες ή η υπερδιέγερση του δέρματος και όλα αυτά μπορούν να γίνουν ακόμη χειρότερα αν φροντίσουμε το δέρμα μας με ακατάλληλο τρόπος.

Η θεραπεία του ευαίσθητου δέρματος

Όσον αφορά στην επιλογή προϊόντων για τη θεραπεία του ευαίσθητου δέρματος, η καλύτερη επιλογή είναι να επιστρέψεις στα βασικά. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται ευκολότερο να εντοπιστούν ποια προϊόντα επιδεινώνουν το πρόβλημα.
Ποια είναι τα βασικά; Ένα απαλό καθαριστικό, ένα ενυδατικό προϊόν χωρίς άρωμα, που συχνά προκαλεί ερεθισμό και φυσικά, ένα ισχυρό αντηλιακό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.