ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Δερματικός φραγμός: Τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι έχει διαταραχθεί


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

27 Δεκεμβρίου 2023

Δερματικός φραγμός: Τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι έχει διαταραχθεί
IG @kendalljenner
Πώς θα το καταλάβεις και η φροντίδα που πρέπει να παρέχεις στο δέρμα σου για να ανακτήσει την δύναμή της

Ο φραγμός του δέρματος είναι το πιο εξωτερικό στρώμα του δέρματος που λειτουργεί ως προστατευτική ασπίδα ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις. Ο στόχος του είναι να κρατήσει τα καλά και απαραίτητα στοιχεία μέσα στον σώμα (όπως την υγρασία) ενώ ταυτόχρονα να εμποδίσουν βακτήρια και ερεθιστικές ουσίες να εισβάλλουν σε αυτό.

Όταν είναι υγιές, το δέρμα φαίνεται λαμπερό, έχει ομοιόμορφο τόνο και είναι σφριγηλό και ενυδατωμένο. Ωστόσο, με ένα διαταραγμένο δερματικό φραγμό, αυτή η ασπίδα εξασθενεί, η κατακράτηση υγρασίας μειώνεται και το δέρμα γίνεται ευάλωτο στους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό, κνησμό, ευαισθησία και ξηρό δέρμα.

Τι προκαλεί ένα κατεστραμμένο δερματικό φραγμό

Πολλοί παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε ένα διαταραγμένο δερματικό φραγμό. Μερικοί συνηθισμένοι «ένοχοι» περιλαμβάνουν τα σκληρά προϊόντα, την υπερβολική απολέπιση, το εξαιρετικά ζεστό νερό, την έλλειψη υγρασίας και τη ρύπανση.

Ακόμη και οι συνήθειες του τρόπου ζωής όπως το ποτό, το άγχος, η ανθυγιεινή διατροφή ή ορισμένα φάρμακα μπορούν να οδηγήσουν σε κατεστραμμένο φραγμό του δέρματος.

Τα Σημάδια ενός διαταραγμένου δερματικού φραγμού

  • Ξηρό ή ξεφλουδισμένο δέρμα
  • Λιπαρό και ξεφλουδισμένο δέρμα
  • Ερυθρότητα
  • Ερεθισμός
  • Ευαισθησία
  • Κνησμός
  • Αίσθημα δυσφορίας του δέρματος
  • Αίσθημα τσιμπήματος κατά τη χρήση προϊόντων περιποίησης
Jenny.Gr
IG @kendalljenner

Πώς να επανορθώσεις ένα κατεστραμμένο δερματικό φραγμό

Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσεις την αιτία και στη συνέχεια να κάνεις ό,τι μπορείς για να αναπληρώσεις την υγρασία και να θρέψεις το δέρμα σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.