ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να κάνεις ασφαλή απολέπιση στο δέρμα με τάση ακμής


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Ιανουαρίου 2024

Πώς να κάνεις ασφαλή απολέπιση στο δέρμα με τάση ακμής
IG @sarasampaio
Η απολέπιση είναι βασικό step μιας ολοκληρωμένης ρουτίνας ομορφιάς, χρειάζεται ωστόσο προσοχή, ιδίως όταν το δέρμα έχει ατέλειες

Η απολέπιση προσώπου είναι απαραίτητη για τη φροντίδα του δέρματος, ιδιαίτερα όταν έχει την τάση να αναπτύσσει ακμή και μαύρα στίγματα. Τα scrubs εξαλείφουν το υπερβολικό σμήγμα και ρυθμίζουν την παραγωγή του. Βοηθούν επίσης να αφαιρεθούν όλα τα ίχνη ρύπων, μακιγιάζ και τα νεκρά κύτταρα που, μακροπρόθεσμα, φράζουν τους πόρους προκαλώντας την εμφάνιση σπυριών. Εν ολίγοις, είναι ένας πραγματικός σύμμαχος ομορφιάς για το δέρμα.

Η απολέπιση προσώπου, ωστόσο, έχει και αντενδείξεις. Εάν η φόρμουλα είναι επιθετική ή χρησιμοποιείται πολύ συχνά, στην πραγματικότητα, διακινδυνεύει να ερεθίσει και να ευαισθητοποιήσει την επιδερμίδα, διαταράσσοντας τον φραγμό του δέρματος.

Πώς να κάνεις με ασφάλεια απολέπιση

Η κατάλληλη φόρμουλα δεν περιέχει κόκκους. Ο στόχος είναι να κάνεις απολέπιση, χωρίς να προκαλέσεις σπυράκια, κοκκινίλες ή οποιαδήποτε άλλη ζηιά στο δέρμα. Για το σκοπό αυτό, τα ενζυματικά απολεπιστικά, σε gel ή σκόνη, με βάση τα ένζυμα φρούτων είναι εξαιρετικά, καθώς βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, χωρίς να βλάπτουν αυτά που είναι ακόμα ζωντανά. Ακόμη και οι λοσιόν με βάση τα BHAs, όπως το σαλικυλικό οξύ, βοηθούν στην ανανέωση της επιδερμίδας χωρίς ενοχλητικές παρενέργειες, ειδικά όταν είναι σχεδιασμένες με χαμηλές συγκεντρώσεις ενεργών συστατικών. Όποια και αν είναι η μέθοδος που επιλέγεις, το peeling δεν πρέπει να πραγματοποιείται περισσότερο από μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να αποφευχθεί η ευαισθητοποίηση του δέρματος.

Jenny.Gr
IG @sarasampaio

Ρετινόλη, ένας σύμμαχος για το λιπαρό δέρμα με τάση ακμής

Προερχόμενη από τη βιταμίνη Α , δρα διαφορετικά από το κλασικό scrub γιατί διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων, επιταχύνοντας τον κύκλο εργασιών τους . Η απολέπιση λοιπόν είναι συνέπεια της συνεπούς χρήσης της και όχι άμεσης δράσης. Βοηθά επίσης να διατηρούνται καθαροί οι πόροι επειδή προάγει την αποβολή των νεκρών κυττάρων και του σμήγματος που, όταν συσσωρεύεται, μπορεί να καταλήξει να προκαλέσει ακμή. Η ρετινόλη, ωστόσο, μπορεί επίσης να έχει παρενέργειες: προκαλεί ξηρότητα και είναι ιδιαίτερα ερεθιστική.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.