ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η πιο αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης είναι πιο απλή από όσο φαντάζεσαι


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Ιανουαρίου 2024

Η πιο αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης είναι πιο απλή από όσο φαντάζεσαι
IG @lilyaldridge
Επέστρεψε στα «βασικά» και δες το δέρμα σου να μεταμορφώνεται

Αυτό που κάνει μια ρουτίνα περιποίησης αποτελεσματική είναι η συνέπεια. Επομένως, αν θέλεις να δεις το δέρμα σου να αλλάζει και να δείχνει πραγματικά στα καλύτερά του, η προσοχή σου πρέπει να εστιάζεται σε εύκολα και λειτουργικά steps που κάνουν την επιδερμίδα σου και εσένα να αισθάνεται όμορφα και σε «προκαλούν» με τον τρόπο τους να τα εφαρμόζεις σε τακτική βάση.

Αντίθετα, μια περίπλοκη ρουτίνα περιποίησης με πολλά steps, όσο «φανταχτερή» κι αν μοιάζει, δεν παύει να είναι χρονοβόρα. Το γεγονός αυτό είναι σχεδόν βέβαιο πως στη ροή της καθημερινότητας δεν θα σε βοηθήσει να είσαι τόσο επιμελής όσο θα ήθελες.

Η ρουτίνα περιποίησης

Ένα σημαντικό στοιχείο που αξίζει να έχεις σε πρώτο πλάνο είναι ότι η «ρουτίνα» σημαίνει απλώς τα βασικά: καθαρισμός, ενυδάτωση, χρήση αντηλιακού. Όλα τα άλλα αποτελούν προστιθέμενη αξία.

Από λειτουργική άποψη, ο τακτικός καθαρισμός του δέρματος απομακρύνει τη βρωμιά, τη λιπαρότητα και τα βακτήρια από το δέρμα. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει επίσης μέρος της φυσικής του υγρασίας και λάμψης, οπότε ενσωματώνοντας προϊόντα ενυδατικής περιποίησης στην καθημερινή σου ρουτίνα, μπορείς να βοηθήσεις στην αναπλήρωση της υγρασίας και άλλων βασικών συστατικών για να κάνεις το δέρμα σου να μοιάζει αναζωογονημένο.

Επίσης σημαντικό είναι σημαντικό να επιλέγεις προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σου και στις ανησυχίες σου σχετικά με αυτό και να ακολουθείς μια ρουτίνα που λειτουργεί άψογα αποκλειστικά για εσένα.

Jenny.Gr
IG @lilyaldridge

Η καλύτερη σειρά για την εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης δέρματος

Προϊόν καθαρισμού: Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό σχεδιασμένο για τις ανάγκες τις επιδερμίδα σου, τοσο στην πρωίνη όσο και στη βραδινή σου ρουτίνα περιποίησης. Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω για τη διατήρηση ενός υγιούς, νέου και λαμπερού δέρματος.
Toner: Αμέσως μετά τον καθαρισμό αλλά πριν προχωρήσεις στην εφαρμογή ενός ορού, πέρασε στο πρόσωπό σου με ταμποναριστές κινήσεις ένα toner. Το προιόν αυτό έχει το χάρισμα να επαναφέρει την ισορροπία στο pΗ της επιδερμίδας.
Ορός: Στην πρωινή σου ρουτίνα, προτίμησε να ενσωματώσεις έναν αντιοξειδωτικό ορό, όπως για παράδειγμα έναν ορό βιταμινής C. Εάν χρησιμοποιείς ορό υαλουρονικού οξέος για επιπλέον ενυδάτωση ή ορό νιασιναμίδης για να βοηθήσεις τον ομοιόμορφο τόνο του δέρματος, προτίμησε τους εφαρμόζεις το βράδυ.
Ενυδατική κρέμα: «Κλειδώνει» την ενυδάτωση στην επιδερμίδα, διατηρεί τον φραγμό ισχυρό και το δέρμα απόλυτα προστατευμένο, όλη την ημέρα.
Αντηλιακό: Το προϊόν που πρέπει να εφαρμόζεις κάθε πρωί στην επιδερμίδα σου, χειμώνα – καλοκαίρι, 365 ημέρες τον χρόνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.